вівторок, 16 травня 2017 07:25

"У кабінет зайшла вихователька. Син від страху заліз під стіл"

— Увечері перед купанням побачила на спині сина великий синець. Розповів, що його вдарила вихователька по обличчю і він упав на лавку в роздягальні. Я постаралась заспокоїтись і розпитала дитину, що відбувається в дитсадку. Виявилося, що його часто зачиняють у туалеті за непослух. Залишають самого в кімнаті, коли інші йдуть гуляти надвір, — розповідає полтавка 33-річна Ірина Токар. Стверджує, її 4-річного сина Кирила побила вихователька дитсадка №85 "Лебідка" 39-річна Оксана Протас.

— Уночі прокинувся в сльозах, просив не вести в садок. Почав жахатися чужих людей, постійно хоче бути біля мене. Опитала інших батьків. Виявилося, дітей таким чином виховують постійно. Пішла до виховательки. Вона все заперечила. Мовляв, син вигадує, дітей ніколи не била. Після цього Кирило почав мені регулярно дзвонити. Питав, чи зі мною нічого не сталося. Чомусь думав, що в мене має йти кров із носа. Ми звернулися до психолога. Лікарка пояснила — його залякали в садку. Якщо розкаже правду, з мамою щось трапиться. Але він таки розповів психологу про побиття. Називав прізвища інших діток, яких теж зачиняли в туалеті, роздягали і ставили в кутку, доки інші спали. Під час розмови із директором закладу в кабінет зайшла вихователька. Син від страху заліз під стіл. Після цього вирішили в садок не ходити.

Ірина Токар звернулася в поліцію і міське управління освіти. Там пообіцяли провести в дитсадку перевірку.

— Якщо поліція, прокуратура не зможуть допомогти, подам до суду, — каже Ірина. — Мама одного з хлопців розповіла, що її сина теж залишали в туалеті, бо не хотів спати. Інші ж батьки не хочуть відкрито сваритися з адміністрацією дитсадка.

У "Лебідці" звинувачення спростовують. На підтримку Оксани Протас зібрали 31 голос батьків із 36.

— Жодні звинувачення на цей час не підтвердились. Мали розмови з батьками, викликали і виховательку, щоб пояснила ситуацію. Розповіла, що двоє хлопців боролись у роздягальні й одного вона встигла втримати, а інший упав на лавку. Не плакав і не скаржився. Спокійно цілий день грався із ровесниками. Батьки написали заяву, що на травневі свята вони залишають дитину вдома. На цьому конфлікт мав вирішитись. Але мати Кирила звернулася до журналістів. Вихователь була готова написати заяву на звільнення. Попросила її дочекатися висновків комісії з управління освіти, — говорить 55-річна Тетяна Ландар, директор дитячого садка.

— Хлопчик має впливових батьків. Ніхто й думки не мав його бити. Активний, любить чіплятися до інших дітей. Вихователі постійно тримають його в полі зору. Якби зачинили в туалеті, то через вікно виліз би. Після конфлікту пропонували батькам Кирила перевести сина в іншу групу чи садок. Вони не хочуть. Домагаються звільнення виховательки, — додає Тетяна Григорівна.

Зараз ви читаєте новину «"У кабінет зайшла вихователька. Син від страху заліз під стіл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути