пʼятниця, 28 грудня 2007 07:09

У Донецьку пограбували банк Черновецького

Близько п"ятої вечора 19 грудня до відділення "Правексбанку" у Калінінському районі Донецька увірвалися двоє чоловіків у чорних масках. Вони почали стріляти у бік відвідувачів, дві кулі влучили у 22-річного Владислава Лісецького. Потім зловмисники розбили арматурою скло каси, витягли 700 тис. грн і втекли.

— Ні фізично, ні технічно це відділення банку не охоронялося, — пояснює "ГПУ" начальник управління Державної служби охорони Олександр Чекмарьов, 34 роки. — Хоча у банку запевняють, що сигнал із тривожної кнопки був виведений на якусь приватну охоронну фірму.

На "02" зателефонували відвідувачі банку. За 15 хв. патруль держслужби надавав першу допомогу Лісецькому. Приватних охоронців не було. У місті оголосили операцію "Перехоплення", однак нападників не спіймали.

На Донеччині відділення банків зазвичай охороняє міліція. Проте керівник закладу може відмовитися від неї і найняти приватників.

— Це відділення "Правексу" — якраз одне з трьох таких банків у Донецьку, — каже Олександр Чекмарьов. — У серпні правоохронці перевіряли, як там дотримуються правил безпеки, вказали на недоліки. Касовий зал варто було обладнати системою відеоспостереження, а місце касира — броньованим склом. Ми попереджали, щоб найняли охоронця з міліції, однак нас не слухали.

Банківські охоронці користуються газовими пістолетами або такими, що стріляють гумовими кулями

Натомість у банку запевняють, що охоронець був у відділенні.

— Охоронець саме встав, а Лісецький сів на його місце заповнити документ, — переконує один із керівників зовнішньої служби охорони "Правексбанку", який не захотів назватися. — Він оформлювався на роботу менеджером.

Згідно із законом "Про зброю" працівники приватних охоронних служб не можуть носити вогнепальну зброю. Банківські охоронці зазвичай користуються газовими пістолетами або такими, що стріляють гумовими кулями.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку пограбували банк Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути