пʼятниця, 14 грудня 2018 06:55

Убивство фермера замовив партнер по бізнесу

Автор: www.nakipelo.ua
  Викрадення фермера Олега Гірмана з селища Слобожанське Зміївського району на Харківщині інсценували працівники СБУ. Вчинили так, аби запобігти замовному вбивству підприємця
Викрадення фермера Олега Гірмана з селища Слобожанське Зміївського району на Харківщині інсценували працівники СБУ. Вчинили так, аби запобігти замовному вбивству підприємця

У Харкові працівники прокуратури та СБУ попередили вбивство фермера 42-річного Олега Гірмана 6 грудня. Затримали замовника. Ним виявився партнер по бізнесу Геннадій Бен­дега, 51 рік.

— Подъехала черная машина, выбежали люди в масках. Показали какие-то корочки и говорят: "Вам надо пройти с нами. Вопросы будут потом", — розповідає Олег Гірман. — У мене був шок. Не знав, що робити — підкоритися чи пручатися.

Чоловіка зв'язали й вивезли до приватного будинку на Салтівці.

— Виконавця замовного вбивства чоловік шукав у кримінальному середовищі. Про це дізналися правоохоронці. У ролі такої людини виступив працівник СБУ, — говорить Віта Дубовик з обласної прокуратури. — На підготовчі роботи замовник дав 30 тисяч гривень. На ці кошти вели стеження: коли, куди, яким маршрутом їздив підприємець, вивчали його графік, стосунки з родиною.

За три дні Геннадій Бендега прийшов із ножем до будинку, де тримали Гірмана. Планував узяти участь у його катуванні.

— Хотів, щоб підприємець переписав на нього свій бізнес, — продовжує Віта Дубовик. — Живим його відпускати не збирався. Про це сказав під час телефонної розмови з кілером.

Уранці 9 грудня Олег Гірман лежав на ліжку в будинку, куди його вивезли "викрадачі". Руки, ноги й рот були зв'язані жовтим скотчем. Накритий картатою ковдрою. Як тільки замовник зайшов у приміщення і привітався з найманим виконавцем, спецназівці повалили його на підлогу.

— Я одразу впізнав Бендегу, — каже Олег Гірман. — Познайомилися десь півтора року тому. Купив у мене сої майже на 3 мільйона гривень. Досі не розрахувався. Пробував набитися мені в друзі, бути вхожим у сім'ю. Конфліктів із ним не мали.

Про спецоперацію ніхто з оточення Гірмана не знав.

— Коли я зник, дружина одразу повідомила в поліцію, — додає фермер. — Увесь райвідділ мене шукав, перевіряли посадки.

Олег Гірман із дружиною та двома доньками живе в селищі Слобожанське Зміївського району на Харківщині. Має агробізнес і власне виробництво сільгосптехніки, яку продає за кордон. 2014-го балотувався в народні депутати як самовисуванець.

Геннадія Бендегу арештували на два місяці без права на заставу.

— Хочу, щоб його посадили. Інакше може довести свій задум до кінця. Найбільше хвилююся за сім'ю, — каже Гірман.

Зараз ви читаєте новину «Убивство фермера замовив партнер по бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути