пʼятниця, 18 січня 2008 07:06

У лікарні Валентині Пономаренко ввели отруту

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Хмельничанка Валентина Пономаренко згадує, як їй вливали формалін в обласній лікарні. Жінка пробула у реанімації 11 діб
Хмельничанка Валентина Пономаренко згадує, як їй вливали формалін в обласній лікарні. Жінка пробула у реанімації 11 діб

Хмельничанці Валентині Пономаренко, 47 років, призначили третю групу інвалідності. 19 листопада в обласній лікарні їй, 51-річній Ніні Вовнянко та Валентині Іванюзі, 38 років, ввели розчин формаліну. "ГПУ" писала про це 30 листопада торік.

Валентина родом із Херсонщини. Від першого шлюбу з військовим має 26-річну доньку Наталію. Удруге одружилася з офіцером. Від цього шлюбу має сина Назара, 18 років.

Торік у Пономаренко виявили пухлину в матці. 19 листопада поклали до гінекології Хмельницької обласної лікарні. Трьом жінкам зробили очищення кишковика. Після цього Ніна Вовнянко й Валентина Іванюга померли. За версією слідства, у клізму помилково потрапив розчин формаліну. Цю речовину використовують для консервування тканин. Живі тканини у ньому гинуть.

Одразу після очищення Валентина пішла в туалет. Переборюючи біль, ледь дійшла до палати.

— Обличчя було червоним, серце колотилося, — розповідає жінка. — Дівчата казали, що я перехвилювалася. Дали валідолу. Напоїли кефіром і заставили з"їсти бутерброд. Мій стан погіршувався.

Валентина бачила, що до реанімації забрали двох інших жінок.

— Як забрали Валюшку, я почала читати "Отче наш", — каже вона. — З останніх сил напружувала мозок, боялася пропустити слова молитви.

У реанімації Пономаренко знепритомніла.

— Бачила своє тіло збоку — таке біле, ніби світилося, — згадує вона. — Пливло по сірому коридору ногами вперед. А в кінці приміщення — яскраве світло. Раптом чую голос медсестри Олесі: "Як хочете жити, розплющіть очі". Ще подумала: яка противна баба! Мені так добре, а вона зачіпає.

Валентина пробула в реанімації 11 діб. Після цього в неї виявили поліп у жовчному міхурі, кісту в нирці та свіжий рубець після виразки шлунка.

— Із лікарні мене виписали 23 грудня, — веде далі жінка. — Операцію так і не зробили. Кажуть: організм має відновитися. А для цього треба щонайменше півроку.

Валентина Пономаренко хоче, щоб їй дали другу групу інвалідності.

Зараз ви читаєте новину «У лікарні Валентині Пономаренко ввели отруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути