Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2021 07:51

У будинку заклали вибухівку, щоб приховати вбивство

Автор: KV.DSNS.GOV.UA
  Рятувальники шість годин гасили пожежу у п’ятиповерхівці в селі Білогородка Бучанського району на Київщині. Там спалахнуло після вибуху в квартирі на третьому поверсі. 47-річного власника житла знайшли вбитим — із вирізаними серцем і легенями. Підозрюваного затримали. Вибухом хотів приховати злочин
Рятувальники шість годин гасили пожежу у п’ятиповерхівці в селі Білогородка Бучанського району на Київщині. Там спалахнуло після вибуху в квартирі на третьому поверсі. 47-річного власника житла знайшли вбитим — із вирізаними серцем і легенями. Підозрюваного затримали. Вибухом хотів приховати злочин

— Я йшла в магазин, коли почула страшенний гуркіт. Оглянулася — побачила язики полум'я з нашого будинку. Доки добігла — то вже палало аж до даху, — розповідає 38-річна Наталія, мешканка п'ятиповерхівки на вул. Володимирській, 99, у селі Білогородка Бучанського району на Київщині.

Вибухнуло в квартирі на третьому поверсі 21 червня о 13:20. Почалася пожежа. Вогонь поширився на верхні поверхи й покрівлю. Горіло майже 650 кв. м. Рятувальники вивели з будинку 40 людей, частину знімали драбинами. Пожежу гасили понад 6 год. Один чоловік загинув. Ще дев'ятеро постраждали. Троє перебувають у Боярській районній лікарні, у найважчому стані — 12-річний хлопець.

— Люди запанікували. Не понімали, що сталося. Хтось хапав документи, дітей — і на вулицю, — продовжує Наталія. — Хтось не зміг спуститися. Третій поверх затягнув ядучий дим. Піднімалися нагору. Там дітей загортали в мокрі простирадла й чекали допомоги. Наша квартира на першому поверсі. Там усе залито й шибку вибило. Видно, коли балка впала.

У квартирі, де рвонуло, мешкав 47-річний Сергій Борисевич. Відомо, що він із Кременчука на Полтавщині. Чим займався — встановлює слідство. Загинув не у вогні, його вбили. Помешкання підірвали, аби приховати злочин, каже начальник обласної поліції Андрій Нєбитов, 41 рік.

— Чоловікові перерізали горло, тричі вдарили ножем у груди, вирізали серце й частину легенів. Підозрюваного встановили й затримали. Це моряк, йому 43 роки. Жив неподалік. Має родину, вона мешкає у Севастополі, — розповідає Нєбитов. — Слідчі та оперативники збирають докази для оголошення йому підозри за умисне вбивство і знищення майна загальнонебезпечним способом. З'ясовують мотив.

Будинок, де стався вибух, на 70 квартир. 40 людей залишилися без житла — в одних згоріло, в інших — залите водою. Версію про вибух газу рятувальники відкидали одразу.

— Схоже на вибухівку. Коли стається витік газу, він накопичується у коридорах, вентиляційних шахтах, закритих приміщеннях. Пізніше через будь-який сторонній тиск стається вибух. Зазвичай він призводить до масштабних руйнувань. У цьому випадку наслідки не такі тяжкі, — каже Сергій Майстренко з Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області. — У квартирі, де був епіцентр, ми знайшли тіло. Сильно обгоріло.

У першу ніч після трагедії людям пропонували нічліг у місцевому клубі, сільраді. Потерпілих розміщували в себе односельці, інші йшли до родичів.

— Ведемо перемовини із забудовниками й керівниками готелів, щоб тимчасово відселити постраждалих. Людей забезпечимо необхідним. Уночі будинок охоронятимемо, щоб не було мародерства, — каже голова обласної адміністрації Василь Володін.

Питанням компенсації постраждалим займається комісія, розповів керівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Київщини Василь Слободяник.

— Якщо місцевих фінансів буде недостатньо, то комісія ДСНС районного рівня звертатиметься до обласного. Щоб виділили додаткові кошти, — говорить Слободяник.

Зараз ви читаєте новину «У будинку заклали вибухівку, щоб приховати вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути