четвер, 01 квітня 2021 07:31

"У брата був пробитий череп. Пролежав на землі майже всю ніч"

Закривавленого й непритомного 17-річного Валентина Пастушенка знайшов перехожий біля залізничних колій у місті Ватутіне Звенигородського району на Черкащині. Що з ним сталося — хлопець не пам'ятає. Рідні вважають, що його побили й кинули на рейки.

— Я спав, коли подзвонила сусідка. Сказала, що Валіка збив поїзд, — говорить про молодшого брата 19-річний Владислав Томченко. — Його побачив чоловік, який уранці йшов на роботу. В брата був пробитий череп, поламані кістки обличчя, ключиця й рука. Мав обмороження, пролежав на землі майже всю ніч.

Увечері напередодні Валентин зустрічався з друзями.

— Позвали його відпочити на дачі, — продовжує Владислав. — Звідти не вернувся. Пізніше я розпитував його товаришів, що сталося. Їхні розповіді не співпадають. Лікарі сказали, що в крові брата була велика доза алкоголю. Я його знаю — стільки б не випив. Думаю, його побили. Потім залили спиртним і кинули на рейки.

Валентин не пам'ятає подій тієї ночі.

— Крім важких травм, він розбитий психологічно, — говорить мати 48-річна Анна Пастушенко. — Не може згадати, як травмувався. Взагалі про це говорити не хоче. Поки що його не чіпаємо. Але це точно не поїзд збив. Хоча й ворогів син не має.

У поліції не відкидають версію ­побиття.

— Слідчі з'ясували, що Валентин повертався додому близько четвертої ранку. Ймовірно, переходив колії і потрапив під потяг, — каже Сергій Захарченко, начальник Звенигородського відділу поліції. — Розглядаємо й інші версії.

Скільки хлопець лишатиметься в лікарні — невідомо. В школі, де він навчається, і в соцмережі організували благодійний збір коштів.

Зараз ви читаєте новину «"У брата був пробитий череп. Пролежав на землі майже всю ніч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути