середа, 08 лютого 2012 05:00

Трьох дітей урятували з охопленого вогнем будинку

1 лютого згорів будинок 71-річної Ніни Ковальської з села Пеньківка Шаргородського району Вінниччини. Пожежники врятували трьох її правнуків — близнят 1,5-річних Анну й Яну та Кирила, 5 років.

Будинок спалахнув близько сьомої вечора.

— Діти гралися на полу. Кажу Кирюші: дивися за малими, шоб до плити не полізли. Сама пішла по дрова, бо грубку розпалила. Ходити мені тяжко, три роки як інсульт пережила, — розповідає Ніна Дем'янівна. — Чую, діти сильно кричать, піднімаю голову — фіранка горить. Я туди, а вогонь уже по всій хаті пішов. Діти на полу лежать. Не знаю, де ті сили взялися. Через вогонь пішла. Дітей перетягнула у свою комнату. Там полум'я не було.

Господиня вибігла на вулицю і покликала сусідів.

— У тапцях, платті, розкутана стала гукати Франю, сусідку. Сірожка першим мене почув. З батьком прибіг.  Думаю, може, малий вугляк вийняв із плити та й загорілося всьо.

Сергій Анфіфоров викликав пожежників. Ті приїхали за 3 хв.

— Хата вже горіла повним ходом. Казали, хлопчик відкрив дверку від груби і, видно, випала жарина з плити. А там якась ше бумага лежала, і всьо в минути загорілося, — пояснює начальник пожежної команди Володимир Гупол. — Бабушка сказала, шо в хаті троє дітей і балон із газом у віранді. Наш водітєль обірвав елєктропровода, щоб обесточити будівлю. Олександр Антощук розбив вікно, бо вход охватив вогонь. Діти лежали почті неживі. Добре почаділи.

Малих винесли через вікно. Занесли до сусідки Інни Нємкіної.

— У неї привели в чуство. Один із пожарніків Федя Соцко звонив до свої жінки-мєдіка, питав, що робити. Ми взяли ложку і розвели зуби, потом робили штучне дихання, — додає рятувальник.

Дітей привели до тями за 10 хв. Їх замотали в ковдри і повезли до райлікарні, поклали в реанімацію. Прабабу — до інфекційного відділення.

— Я надихалася того диму, без пилюлів не можу. А ше піднявся тиск 160 на 120, то боялися мене лишати. Медсестри одежину мені дали — штани, кофту, жакет. Зовсім голі осталися. Всьо згоріло. Та головне — діти живі.

Мати малюків 23-річна Наталія Сивольник у той час поверталася з Вінниці.

— Їздила до врачів на консультацію. Мають робити операцію по-женському. Сусіди позвонили, як я була в дорозі додому. Слава Богу, діти відійшли, — розповідає.

Згоріла хата належала тітці Наталії Сивольник. Тепер сільрада планує надати родині квартиру в будинку для вчителів.

— В одній кімнаті стеля впала. Вікон немає. Усе, що було всередині, згоріло. Виділимо якусь допомогу. Будем ходатайствувати перед районною радою. Сім'я положітєльна. Хоча мати-одіночка, — говорить сільський голова 51-річний Едуард Костюшко.

Зараз ви читаєте новину «Трьох дітей урятували з охопленого вогнем будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути