пʼятниця, 19 серпня 2016 06:40

Тіло Катерини Литкіної знайшли на териконі шахти

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.vk.com
  Катерина Литкіна з відзнакою закінчила гімна­зію в місті Нововолинськ на Волині. Хотіла вступати до одного з університетів Львова
Катерина Литкіна з відзнакою закінчила гімна­зію в місті Нововолинськ на Волині. Хотіла вступати до одного з університетів Львова

11 серпня на териконі шахти №3 у місті Нововолинськ на Волині 39-річний Сергій Литкін знайшов тіло доньки 16-річної Катерини. Дівчину розшукували 10 днів.

— Донечка зникла 1 серпня. Ввечері на кілька хвилин вийшла зустрітися з колишнім хлопцем Максимом. Мала віддати йому якісь диски. Навіть окулярів і лінз не вдягла, хоча мала поганий зір, — розповідає Сергій Литкін.

3 серпня родичі дівчини звернулися до поліції.

— Катя ніколи не зникала без попередження. Коли не повернулася на ніч, обдзвонювали знайомих, їздили кругом, шукали. Потім пішли в поліцію. За цю справу ніхто братися не хотів. Мовляв, нагуляється і прийде. За кілька днів мама Каті не витримала й звернулася до ворожки. Та сказала, що доньки немає серед живих. Загинула неподалік дому. Останні півроку Катя жила в бабусі в районі 3-ї шахти. Вирішив — треба шукати там.

Біля териконів зустрів хлопчаків. Сказали, що неподалік чули трупний запах і показали напрямок. На верхівці одного з насипів знайшов тіло доньки. Лежала обличчям донизу. Було розбите, в гематомах і синцях, — говорить батько.

Катерина з відзнакою закінчила місцеву гімназію. Хотіла стати менеджером готельного бізнесу. З Максимом Терлецьким, 17 років, разом навчалися в початковій школі. Потім хлопець із родиною переїхав жити в Словенію.

— Влітку приїжджав до бабусі. Два роки тому почав залицятися до Каті, хотів завоювати. Коли донька закохалася в нього, став уникати. Сильно переживала через це. Замикалася у ванній і плакала годинами, — каже Сергій Литкін.

— Максима особисто не знав. Катя розповідала, що він складна людина. Не міг змиритися, що знайшла іншого. Постійно звинувачував у їхньому розставанні, — розповідає Владислав, товариш Катерини.

Одразу після зникнення дівчини Максим Терлецький поїхав за кордон.

— У соцмережах його немає. Пробував поговорити з його зведеним братом Назаром. Він сказав, що Макс у день зникнення Тані вже був у Словенії — збрехав. Коли дізнався, що ми доньку знайшли, видалив свою сторінку, — говорить Литкін.

За фактом убивства Катерини відкрили кримінальне провадження.

— Дівчина померла від черепно-мозкової травми. Голова повністю розтрощена. Вбили її на териконі, слідів волочіння не виявили, — розповідає Наталія Пасічник, заступник начальника волинської поліції.

Катерину Литкіну поховали 13 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Катерини Литкіної знайшли на териконі шахти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути