четвер, 24 січня 2008 07:12

Сумські даїшники стріляли по маршрутці

У ніч на 17 січня водій сумського маршрутного таксі Олександр Юнак, 49 років, їхав додому після робочої зміни. На вул. Троїцькій зупинився купити цигарок у цілодобовому магазині.

— Підійшли четверо хлопців. Стали допитуватися, чи я водій, — згадує він. — Я не став із ними балакати, пішов до машини. Раптом вони підбігають, хапають за руки. Кричать: "Давай гроші!". Кажу: "Виручку всю здав". Вони повалили мене на землю й почали бити ногами. Забрали куртку, ключі від машини. Потім двоє з них потягли мене за будинок. Хтось услід закричав: "Кінчайте його там!". Облили пивом, щоб думали, що я п"яний. Я вивернувся й почав тікати.

Чоловік біг вулицею. Нападники заскочили в маршрутку й почали доганяти його. Коли Олександр забіг у будинок, утекли.

З дому водій зателефонував до лікарні й міліції. У місті оголосили операцію "Перехват". За 10 хв. установили, що маршрутка мчить до Баранівського мосту.

— Машина патрульної ДАІ переслідувала маршрутку, інша загородила дорогу в кінці мосту, — розповідає помічник начальника міськвідділу міліції Володимир Кузьменко. — Інспектор Роман Наталуха стояв на дорозі. Коли зрозумів, що ті зупинятися не збираються, вистрелив угору, а тоді по колесах. Мікроавтобус протаранив патрульну машину, пробив огорожу мосту, злетів у кювет.

Одного з нападників затримали на місці, трьох інших — наступного дня. Їм від 21 до 24 років. Усі не працюють. Двоє раніше сиділи у в"язниці. Один звільнився нещодавно — за зразкову поведінку.

— Просто захотілося ввечері з кимось побитися, — кажуть хлопці. — А тут чоловік на очі потрапив, ще й на машині.

Олександр Юнак лікує переламаний ніс, ребра, рвані рани обличчя в міській лікарні. Проти нападників порушили кілька кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Сумські даїшники стріляли по маршрутці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути