пʼятниця, 11 січня 2008 07:12

Школярі забили на смерть трьох безпритульних

— А що їх жаліти? Вони ж бомжі! Ну побили трохи, і що тут такого? — виправдовується перед міліціонерами луганчанин 16-річний Павло. Він не розуміє, чому його затримали.

Павло народився на Полтавщині. Батьки розвелися, коли ходив у дитсадок. Його з молодшим братом виховували бабуся й мама, яка працює у центрі зайнятості. Два роки тому родина переїхала до Артемівського району Луганська. Учився у школі N37, готувався до випускного вечора.

З однолітками Олексієм, Михайлом і 14-річним Вадимом, які мешкають неподалік, навчаються в одній школі. Вчителі називають їх "звичайними дітьми із благополучних родин". Олексій живе з батьками і бабусею. Його батько ремонтує квартири, мати — домогосподарка. Батько Михайла — підприємець, мати — торговий представник приватної фірми. Вадим виріс у родині продавців.

Майже щовечора хлопці збирались у дворі школи й гуляли околицями. Найбільше полюбляли лазити занедбаними будинками неподалік парку Горького. На початку грудня помітили, що в одному з них поселилися безпритульні.

— Захотілось їх побити, — розповіли згодом хлопці. — Навіщо? Просто так.

Увечері 13 грудня безпритульні спали п"яні. Хлопці увірвались у помешкання й усіх по черзі відлупцювали. Наступного дня — повторили. На третій день вирішили ще й забрати гроші, котрі бомжі заробляли, здаючи пляшки й макулатуру.

Мені ті гроші були непотрібні

— Мені ті гроші були не потрібні, — запевняв пізніше Михайло. — Я пішов за компанію.

Безпритульні зачинилися. Тоді хлопці взяли палиці. Наймолодший прикинувся п"яним, йому відчинили. Павло різко вдарив по руках, щоб не встигли накинути клямку. Усередині були 45-річний Валерій, 50-річна Олена, 40-річний Олег та Ольга, 31 рік. Першим побили Валерія. Потім накинулися на Олега й Ольгу. Перестали бити, коли ті вже не ворушилися. Найстаршу жінку не чіпали. Вона обіцяла мовчати.

На столі була пляшка самогону. Хлопці вирішили спалити побитих. Їм було цікаво, як горять живі люди. Однак горілка не зайнялася, й Павло спробував підпалити безпритульних факелом із флакончика дихлофосу. Тіла знову не загорілись. Школярі розійшлись по домівках.

Наступного дня попечені тіла Валерія й Ольги знайшли перехожі, Олег помер у лікарні. Люди поскаржились у міліцію.

— Ми спочатку думали, що їх побили колишні зеки або наркомани, такі ж безпритульні, — каже підполковник Антон Антонов із міського управління міліції. — Ніхто й не підозрював, що це справа рук школярів.

Хлопцям загрожує до 15 років ув"язнення. Але батьки найняли для синів відомих у місті адвокатів.

Зараз ви читаєте новину «Школярі забили на смерть трьох безпритульних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути