пʼятниця, 27 січня 2012 06:15

Сімох робітників облило розпеченою олією

По обіді 21 січня на підприємстві з виготовлення рослинних жирів "Оліяр" у селі Ставчани біля Львова репнуло обладнання. Розпеченою олією облило шістьох прибиральниць і монтажника.

— Дуже вони попеклися, — розповідає 37-річний Петро Панахид, сільський голова Ставчан. — У них опіки від 9 до 30 відсотків тіла середньої тяжкості. Кільком пересадили шкіру. Усі вони з нашого села, зараз лікуються у лікарні номер 8 Львова. Медики кажуть, опіки жиром особливо глибокі. Усім доведеться пробути у лікарні до двох місяців. Їх врятувало те, що стояли спиною до системи, тому пошкодили плечі, руки, а не обличчя.

За попередніми висновками комісії, у зоні очистки олії був занадто великий тиск, система не витримала. Кажуть, на підприємстві високі зарплати. Лише зі Ставчан там сто людей. Тому про пригоду говорити відмовляються і потерпілі, і на підприємстві, й у селі.

— Той "Оліяр" смердить у селі, а шо людям робити? — махає рукою перехожий у Ставчанах. — Мусять терпіти, бо де нині знайдеш добру роботу? А в Басівці сусідній що він понабудовував? — говорить про засновника заводу місцевого підприємця Івана Залізного, 42 роки. — Якійсь бази, тіри, чорт його зна, шо там возить?

Іван Залізний — член партії "Сильна Україна". Став відомий, коли поскаржився у Службу безпеки на колишнього голову Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича. За сприяння у вирішенні земельного питання Залізний заплатив йому $100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Сімох робітників облило розпеченою олією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути