субота, 17 листопада 2007 07:03

Сергія Ощепкова закатували підлітки

  Кілька місяців тому Сергій Ощепков приїхав з Мелітополя Запорізької області на заробітки до Каховки на Херсонщині
Кілька місяців тому Сергій Ощепков приїхав з Мелітополя Запорізької області на заробітки до Каховки на Херсонщині

— Зранку я вийшла на вулицю й жахнулася: на землі лежав чоловік, замість голови — криваве місиво, — згадує Світлана Вікторова з будинку N9 на просп. Ворошилова райцентру Каховка Херсонської області.

Біля тіла метушилися міліціонери.

— Чоловіка важко було впізнати, — каже Віталій Немерець із міськрайвідділу міліції. — У кишенях був лише записник.

Убитим виявився 48-річний Сергій Ощепков із Мелітополя Запорізької області. Улітку він влаштувався охоронцем в українсько-американську компанію "Карґілл" у Каховці. Жив разом із колегами в будинку, який винаймала фірма.

22 жовтня в Сергія був вихідний. Вечеряв у кафе "Пиріжкова" в центрі мікрорайону Свєтлово. Випив вина. Повертався додому о десятій. Неподалік, за 70 м, присів на лавку. Раптом до нього підійшли троє підлітків — 15-річний Руслан та Андрій і Олексій, яким по 18 років. Звалили на землю, почали бити ногами по голові. Коли той знепритомнів, витягли з кишень мобільний телефон, зарплатну картку й 50 грн.

Мобільник продали першому зустрічному за 50 грн, гроші поділили. На залишок купили пляшку "Крем-соди". Захотіли зняти готівку з картки. Повернулися до Ощепкова, щоб дізнатися пін-код. Той говорив нерозбірливо, називав невірні цифри. Підлітки знущалися з нього. Потім один узяв на дорозі камінь, щосили вдарив чоловіка по обличчю. Як пояснив потім: щоб не впізнав їх. Самі розійшлися по домівках.

Батьки випрали плями крові на одягу синів

Батьки випрали плями крові на одягу синів. Мати Андрія помила килимок, який лежав біля вхідних дверей. Та міліціонери знайшли його саме за кров"яними слідами. Одного молодика затримали, він назвав спільників. Їм загрожує до 15 років в"язниці.

Андрій, Руслан і Олексій мешкали в сусідніх будинках. Андрія раніше судили за бійку, яка спричинила смерть. Він отримав умовний термін.

Батьки Олексія і Руслана шоковані вчинком дітей. Кажуть, їх заохотив Андрій.

— У Каховці нічні звірства підлітків — звичне явище, — каже місцевий таксист Костянтин. — Як тільки стемніє, люди не ризикують виходити з дому. Буває, викликають таксі, щоб доїхати з одного будинку до сусіднього. Бояться залишитися без мобільного, куртки. Нещодавно напали на мого 28-річного знайомого Сашка, він три тижні пролежав зі струсом мозку. Якось побили жінку — вона місяць у психіатра лікувалася. Досі боїться хлопців.

Начальник місцевої міліції Олександр Алеєв у всьому звинувачує велику кількість барів, де продають горілку.

— Виконком дав дозвіл на продаж міцних напоїв — і все, ніякого контролю, — обурюється він. — А решта — проблеми міліції. Відділ у справах сім"ї та молоді виконкому з нами не співпрацює, вимагає лише звіти — скільки злочинів скоїли неповнолітні.

У Сергія Ощепкова залишилася дружина та двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Ощепкова закатували підлітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути