пʼятниця, 31 жовтня 2008 07:06

Романа Воєводкіна затримали за вбивство доньки

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Прабаба померлої дівчинки Марія Молочій (праворуч) та 60-річна сусідка Євгенія Велінець. Рідні та односельці вважають, що Романа Воєводкіна несправедливо звинуватили у вбивстві доньки
Прабаба померлої дівчинки Марія Молочій (праворуч) та 60-річна сусідка Євгенія Велінець. Рідні та односельці вважають, що Романа Воєводкіна несправедливо звинуватили у вбивстві доньки

Тримісячна Валентина померла на руках у свого батька. 29-річного Романа Воєводкіна із села Новостав Рівненського району підозрюють у вбивстві. За версією слідчих, 26 вересня він ударив доньку по голові, щоб перестала плакати. За кілька хвилин дівчинка вмерла. Якщо його провину доведуть, чоловік сяде за ґрати на 12 років.

— Воєводкін перебуває у слідчому ізоляторі, — каже начальник кримінальної міліції області у справах неповнолітніх Віталій Чубаєвський. — Зізнався, що вдарив доньку. Роман плутається в показах, змінює їх. Тепер каже, що дитина випадково випала із рук.

Рідні чоловіка у вбивство не вірять.

— Та він трусився над тою дитиною, — обурюється Марія Молочій, 73 роки, прабабуся померлої дівчинки. Вона живе із Воєводкіними на одному подвір"ї, в окремій хаті. — Це все міліція понавигадувала. Дитина хворіла і вмерла.

Фотографії правнучки бабця не має. Каже, не хотіли фотографувати Валентину до року, щоб не наврочити.

Роман приїхав у Новостав із села Дядьковичі Рівненського району. Рік тому одружився із 28-річною Світланою. Від першого шлюбу в неї двоє дітей: першокласниця Оксана та 9-річна Людмила. Перший чоловік Світлани — Сергій Веремчук — загинув у дорожньо-транспортній пригоді три роки тому. Улітку у Воєводкіних народилася спільна донька Валентина.

Світлани вдома немає. Сусідки пояснюють, що вона поїхала в Рівне до адвоката. Хоче, щоб чоловіка випустили на волю. Написала скаргу обласному прокурору Анатолієві Пришку. Вимагає змінити слідчого. Жінка згодна на ексгумацію тіла доньки та повторну експертизу. За попередніми результатами, дитина померла від удару тупим предметом по голові.

У туалет пускали на довгому шнурку, наче собаку

— Не міг він таке вчинити, — каже Світлана Воєводкіна по телефону. — Міліціонерам треба підвищити свої показники, от вони і стараються.

Односельчани також не вірять у провину Романа. Вони написали спільну заяву. Кажуть, що Воєводкін любить дітей.

— Люди обурені. 73 особи із нашого села поставило під заявою підписи, — каже 60-річна сусідка Євгенія Велінець. — Свєта нікого про це не просила, самі написали.

Однак заяву правоохоронці не прийняли — вимагають завірити в сільського голови або нотаріуса.

Односельці зауважують ще одну неточність: дівчинка померла 27 вересня, а не 26-го як стверджують слідчі.

— Було свято Чесного Хреста, — згадує сусідка Надія Потанська, 54 роки. — У той день старші дівчата та Роман були вдома із малою. А Світлана побігла в аптеку за памперсами та ліками — дитині стало зле.

О 14.00 Потанська почула крики із двору Воєводкіних. На вулиці стояла "швидка".

— Роман бігав по двору як навіжений. Кричав водію та фельдшеру: "Сюди! Сюди! Бігом їдь!" — розповідає жінка. — Сварився, що вони повільно йдуть до хати. Дівчинка вже була мертва.

Роман зателефонував дружині та повіз тіло доньки на експертизу в Рівне. Додому не повернувся.

— Його забрали в міліцію і не випускають. Кажуть, що убив свою дитину, — махає кулаками Марія Молочій. — А дитя хворе було, місяць тому його ледве врятували — тіло посиніло, майже не дихало. В обласній лікарні сказали, що в правнучки серцево-судинна недостатність. Наступного дня після похорону дівчинки його привезли до хати на відтворення злочину. Змусили показати на манекені, як бив дитину. Навіть у туалет пускали на довгому шнурку, наче собаку. Він безробітний, але не п"яниця. За кролями глядів, огорожу полагодив, картоплю сам викопав. Якщо Свєта пере білизну надворі — він гріє і носить їй воду, — жінка підводиться із лавки, зачиняє свою хату і прямує до повороту на сусіднє село Клевань, де починається ліс. — Іду зустрічати правнучок зі школи. У нас з"явився голий маніяк, який лякає та переслідує дітей у кущах. Після смерті Валі щодня ходжу по дівчат до самої траси. Якщо й із ними щось трапиться, я не переживу, — пояснює.

Зараз ви читаєте новину «Романа Воєводкіна затримали за вбивство доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути