пʼятниця, 29 жовтня 2010 03:27

Родину Ковалів пограбували четверо

Автор: фото з архіву родини Ковалів
  Євгенія Коваль лікує опіки після нападу грабіжників
Євгенія Коваль лікує опіки після нападу грабіжників

"Третій місяць боїмося спати, біля ліжка ножа кладемо", — виходить із хати 44-річна Євгенія Коваль із села Скнилів Пустомитівського району Львівської області. Уночі 6 серпня до них увірвалися четверо грабіжників. На голові мали дитячі шапки й панчохи, аби приховати обличчя.

Євгенія з чоловіком 44-річним Мирославом продають ношений одяг на львівському ринку. З ними живе донька Наталя, 23 роки.

— Була четверта ночі. Бандити приставили драбину і дивилися, чи є люди, — господиня показує на вікно. — Від шуму я збудилася. Чоловік спав. Я на колінах дійшла до кінця ліжка, як відкрилися двері в кімнату. Першим забіг Ігор Колеснік. Його одразу впізнала. Він три роки у нас працював, будував хату. Тоді вбігли ще троє. Брат Колесніка, Володька, скочив на ліжко, почав нас душити. Чоловік утратив свідомість. Я почала боротися. Він заклеїв мені рот і ніс, не мала чим дихати. Скотчем зв'язали ноги та руки. Говорили по-російськи. Слух різало: щиро наш західноукраїнський акцент та російська мова. Піднялися наверх у доньчину кімнату. Наталка віддала все своє золото.


У шкіряній сумці Євгенія тримала $4 тис. Їх забрали. Із господині зірвали золотий ланцюжок із хрестиком, з господаря — печатку.

— Доки вони ходили, я розв'язала ноги та руки. Хотіла вискочити з вікна. Вони помітили, почали мене бити по голові та шиї, знову зв'язали. Хтось з них спустився вниз у пральню та приніс відпарювач. Включили, приставили мені до руки, — господиня сіпає правицею. Від опіку залишився великий слід. — Я крикнула, вони відпустили. Приставили праску до сідниць. Казали: "Говори, де гроші, бо потечеш, як холодець". Від болю дико кричала. З холодильника взяли пляшку безалкогольного пива та півпляшки горілки. Наказали, аби ми не викликали ментів. Погрожували спалити хату, гранату кинути.

Грабіжники пробули в будинку годину. Зранку Ковалів відвезли до обласної лікарні. Двох нападників вони так і не впізнали. Євгенія місяць пролежала в опіковому відділенні. Мирослав звернувся до обласного управління Служби безпеки. Звідти викликали міліціонерів із Пустомитівського райвідділу.

— Рука була обпечена права, бік — зліва. Уночі не могла спати, ходила по коридору і молилася, щоби швидше настав ранок, — зітхає Євгенія Коваль. — За цей місяць міліціонери й пальцем не ворухнули. Ми до них і не хотіли звертатися. Два роки тому вже приходили грабіжники. Нас не було вдома. Узяли гроші, півбанки крему, французькі духи, ваги й гармошку. Ми заявили в міліцію, та справа заглохла.

20 вересня Ковалі поскаржилися начальнику обласної міліції Богданові Щуру. Того ж дня затримали братів Колесників. Вони зізналися. Сказали, що з ними були 23-річний Василь Худоба та син місцевого священика греко-католицької церкви на прізвище Войцехівський. У Скнилові його знають за прізвиськом "Ксьондз" або "Єпископ".

— Ми Худобу підозрювали, але не хотіли повірити, — затуляє руками обличчя Мирослав. — Він теж працював у нас. Я до нього прив'язався, як до рідного сина. Ми його годували, одягали, гроші давали. Нещодавно його мама з Італії телефонувала. Питала, як могли подумати на її дитину.

Василя Худобу та сина священика міліціонери не арештували.

— Кілька днів зустріла Васю біля своєї хати. Він не міг пояснити, чого прийшов, — каже Євгенія. — "Ксьондза" на час опізнання поклали в лікарню. Його мама всім розказувала, що синочок має струс мозку.


Будинок Войцехівських зачинений. Сусіди не знають, як звати сина священика. Кажуть, він двічі судимий. Дружина священика, за чутками, торгує горілкою.

Зараз ви читаєте новину «Родину Ковалів пограбували четверо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути