вівторок, 20 березня 2018 06:05

П'ятикласника знайшли за 10 кілометрів від дому

П'ятикласник 10-річний ­Роман Рута із селища Теофіполь на Хмельниччині втік зі школи. Його знайшли за 10 км від населеного пункту. Пішки йшов уздовж траси до села, де жив раніше.

— На хлопчика, який ішов сам, звернув увагу один із водіїв. Розпитав, що сталося, і привіз його у відділок. Школяр розповів, що однокласники знущалися з нього. Змушували присідати. Казали, що смердить. Насправді — гарно вдітий, охайний. Він кілька разів говорив про це вчителям, але ті в конфлікт не вникали. Хлопець не хотів більше ходити до школи. Втік від безвиході, — каже 35-річний Сергій Стучинський з Теофіпольського відділення поліції. — Напевно, однолітки так ставилися, бо перевівся із сільської школи.

У Теофіполі родина школяра оселилася торік. Романа перевели до місцевої школи №3. Доти жили за 30 км — у селі Терешки Красилівського району.

— Роман хотів повернутися в рідне село, бо там йому було комфортно. У тій школі проблем не мав, — додає Сергій Анатолійович. — Після цієї ситуації ми написали лист до районного відділу освіти, щоб ті провели службову перевірку і винних притягнули до відповідальності.

Романа Руту батьки перевели до іншого навчального закладу Теофіполя.

Зараз ви читаєте новину «П'ятикласника знайшли за 10 кілометрів від дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути