субота, 15 вересня 2007 07:10

Підліток добирався до дівчини на крадених машинах

За три дні 16-річний Павло Черник із села Шишаки Хорольського району Полтавської області викрав п"ять автомобілів. Відкривав і заводив їх кишеньковим ножиком. Намагався вгнати ще три машини, але не зміг.

У ніч на 1 вересня біля багатоповерхівки у Хоролі Павло сів у "сеат". На трасі Лубни–Миргород іномарка перекинулася на правий бік. Черник повернувся до Хоролу і завів "москвича". У селі Клепачі Лубенського району поцупив "таврію", намагався взяти "жигулі" третьої моделі.

Хлопець добряче заплутав міліціонерів із Хорола.

— Ми його три ночі шукали, — зітхає начальник Хорольського райвідділу Сергій Онішко, 34 роки.

Правоохоронці не могли зрозуміти логіки викрадача, який усі автомобілі залишав на трасі в бік Чернігова, щойно в них закінчувалося пальне. При цьому з жодного не зникали ані речі, ані запчастини.

Затримали його в батьківській хаті 4 вересня. Міліціонери показали фоторобот працівникам сільради Шишаків, і люди впізнали місцевого підлітка. Той пояснив, що крав автівки через сварку з коханою дівчиною. Мовляв, йому треба було терміново дістатися до Чернігова, де вона живе.

Дізнатися ім"я коханої Черника не вдалося. Однак селяни кажуть, що часто бачили хлопця у компанії з молодою особою.

— Був Павло у селі з дівчиною, за руки трималися, — згадує секретар сільради Світлана Коряк, 27 років. — Вона висока, як і Павло, худенька. Нетутешня.

Павло каже, що покидав машини, бо не мав грошей на заправку. Він — єдиний син пенсіонерів Валентина й Ольги Черників. Жінка — інвалід ІІ групи через психічну хворобу, чоловік пиячить. Селяни кажуть, їхня хата ледве тримається.

— Телевізора у них нема, світло відрізали, — говорить сусідка Антоніна Гриценко, 44 роки. — А Павлик — шалтай-болтай. У дитинстві бродяжничав, крав по сусідах. Грамотно вміє тільки балакати.

У сьомому класі хлопець утік із дому. За півроку його знайшли у Сімферополі й помістили у Кобеляцьку спецшколу-інтернат для дітей із вадами розвитку. Відтоді він жив там, щороку їздив до батьків на канікули. Після дев"яти класів вступив до ПТУ-56 у селі Яреськи Шишацького району.

У Шишаках згадують, коли Павло приїздив на канікули, у дворі його батьків з"являлися дорогі велосипеди. Підліток постійно вихвалявся мобільними телефонами, які начебто сам купив.

— Обманював, що в нього батько лежачий, і тікав з училища, — обурюється заступник директора з виховної роботи ПТУ-56 Тетяна Каплун, 38 років. — Він чемний, але потайний. Учився на тракториста-машиніста. Хотів сісти за кермо, але його не допустили, бо не пройшов медичної комісії.

До 14 вересня підліток чекатиме суду за ґратами у райвідділі міліції. За вісім спроб викрадення автомобілів йому загрожує 12 років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Підліток добирався до дівчини на крадених машинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути