вівторок, 06 березня 2007 17:50

Пенсіонер Целестин Савіцький підстрелив злодія

Увечері 1 березня 83-річний пенсіонер Целестин Савіцький із села Рудня Летичівського району на Хмельниччині почув, як гавкають його собаки. Дід вийшов на вулицю — біля його хліва хтось копирсався.

Чоловік тричі крикнув, але невідомі не заспокоїлися. Дід зайшов у хату, витягнув із-за шафи двоствольну мисливську рушницю 16-го калібру, зарядив її дрібним дробом й повернувся. Вистрелив у темряву. Хтось почав тікати.

— Односельці підняли мене десь о другій ночі, — розповідає "ГПУ" 53-річний сільський голова Рудні Петро Супрун. — Але поранених ніхто не бачив. Лише згадали, ніби по двору ходило троє хлопців. Люди були переконані, що дідусь промахнувся.

Целестин Савіцький усе життя пропрацював різноробом у будівельній бригаді, сторожував у колгоспі. Його 78-річна дружина Броніслава — колишня колгоспниця. Дорослий син Валентин жив у Летичеві. П"ять років тому помер сусід Савіцьких, мисливець Олексій Тарчак, і його вдова продала Целестинові рушницю. Чоловік не мисливець, але зброю про всяк випадок за шафою тримав.

2 березня до лікарні Летичева прийшов 23-річний Олександр Трачевський. Скаржився на біль у спині й грудях. Медики зробили знімок і побачили у його тілі 17 дробин. Викликали міліцію. Молодик зізнався, що ввечері його поранив дід Целестин. Із легень чоловіка витягли три дробини, вийняти решту не ризикують.

Олександр не мав постійної роботи. Був на заробітках у Хмельницькому, на меблевій фабриці у Летичеві, на підприємстві "Спецлісгосп" у Рудні. Його підозрюють у крадіжці металобрухту.

— Це все через нелегальні пункти прийому, — продовжує сільський голова. — У нас їх кілька, тому хлопці цуплять усе підряд.

Кажуть, що після пригоди дідові Целестину загрожує до восьми років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер Целестин Савіцький підстрелив злодія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути