вівторок, 08 травня 2007 07:07

Відставник напав на банк із гантеллю в руці

Автор: фото: Олена ГРУДЗИНСЬКА
  Охоронець філії ”Індустріалбанку” киянин Дмитро Лакіза з черепно-мозковою травмою в Київському шпиталі МВС. За затримання грабіжника Дмитра нагородили п’ятьма тисячами гривень
Охоронець філії ”Індустріалбанку” киянин Дмитро Лакіза з черепно-мозковою травмою в Київському шпиталі МВС. За затримання грабіжника Дмитра нагородили п’ятьма тисячами гривень

Худий чорнявий чоловік у світлій вітрівці, джинсах і темних жіночих окулярах  по обіді 24 квітня подзвонив у двері філії "Індустріалбанку" на проспекті 40-річчя Жовтня в Києві. Банк орендує приміщення в Українського державного науково-дослідного інституту цивільного сільського будівництва.

Тільки-но 32-річний охоронець Дмитро Лакіза відкрив двері, як чоловік ударив його по голові двокілограмовою гантеллю.

— Чую, потекла кров, але я не знепритомнів, — розповідає Дмитро. — Розумів: якщо грабіжник зайде в приміщення, його ніщо не зупинить. Почав бити по голові. Згадав прийоми з боксу — ще підлітком ходив на секцію.

Чоловіки билися на кулаках із півхвилини. Грабіжник іноді падав на коліна і знову підіймався. Касирка нічого не чула, бо голосно тріщала машинка для рахування купюр. На поміч Дмитрові кинувся 49-річний охоронець Микола Тушинський, який слідкує за порядком в інституті. Він схопив нападника ззаду й різко смикнув на себе. У цей момент Лакіза прикував його наручниками до решітки.

— Пустіть, пустіть! — закричав чоловік й схопився за голову. — Я дурак, дурак! Прости меня, парень! Я не хочу жить, пристрели меня.

Дмитро викликав колег із Голосіївського відділу служби охорони. Молодший інспектор наряду Олексій Серебнюк згадує, що затриманий весь трусився. Окрім гантелі, мав при собі кілька чорних поліетиленових пакетів, півметрову дошку, канцелярського ножа й будівельні рукавиці. Перепиляна навпіл гиря нагадувала булаву. По дорозі в міліцію нападник зізнався, що його звати Миколою, має 50 років. Він — підполковник у відставці.

— На пенсії зайнявся бізнесом в тіньовій брокерській компанії, — розповідав. — Раз ризикнув: міг розбагатіти чи втратити все. "Попав" на 400 тисяч доларів. Заставив квартиру, машину. Залишилося вішатися або грабувати.

Підполковник вивчив розклад "Індустріалбанку". Грабувати прийшов наприкінці робочого дня, коли в залі не було людей. Напав не на сам банк, а на касовий зал. У сейфах тоді було близько 1 млн гривень.

Дмитро Лакіза — киянин, живе з батьками. У банку пропрацював півтора року. Після пригоди лікує закриту черепно-мозкову травму в шпиталі МВС.

— Виявилось, у мене купа друзів. Усі дзвонять, підтримують, — каже.

Керівництво банку вручило Дмитру премію 5 тис. грн. Микола Тушинський отримав від начальника управління служби охорони медаль і 1 тис. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Відставник напав на банк із гантеллю в руці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути