середа, 09 лютого 2011 06:00

Оплату за гуртожиток студентам підняли заднім числом

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Проректор Тернопільського технічного університету Степан Дячук спілкується зі студентами
Проректор Тернопільського технічного університету Степан Дячук спілкується зі студентами

— Умови — ніякі, а вони хочуть, щоб ми доплачували, — говорить 21-річний Віталій Вовк, студент Тернопільського технічного університету. — Я живу у першому гуртожитку. Він рахується найкращим. То нас шестеро у кімнаті. А в третьому — взагалі Афганістан. Вікна повибивані, дверей нема. Один блок підселили до іншого, сказали, тимчасово, доки ремонт. Те тимчасово вже рік.

Кількасот студентів зібралися 4 лютого перед центральним корпусом університету. Виступають проти підвищення цін на проживання в гуртожитку. Кричать: "Ні доплаті", "Ганьба".

— Найгірше те, що ціну піднімають заднім числом, — розповідає 18-річна Марія Солтис. — Ми влітку підписали договір на рік вперед. Заплатили 1200 гривень. Платимо за всі 12 місяців, навіть за літні, коли не живемо. Два дні тому по гуртожитках розвісили оголошення, що маємо доплатити ще по тисячі.

До студентів виходить 48-річний Степан Дячук, проректор університету:

— Раніше в нас "державники" платили за гуртожиток менше, ніж "платники". Але перевірка КРУ написала, що ми допустили порушення і через це недоотримали 670 тисяч гривень. Ректор змушений був написати наказ про збільшення оплати для "державників". Ми два місяці його не оприлюднювали, їздили в Міносвіти, думали врегулювати питання. Не вдалося. В листопаді повідомили студраду. Чому студенти тільки зараз дізналися, питайте студраду. Ми вже вирішили, як врегулювати питання. Наприкінці року виплатили студентам премію від 800 до 1080 грн. Ці гроші вони заплатять як доплату.

— Премія була 500 гривень, — каже Марія Солтис. — І давали її всім. Виходить, ті, хто в гуртожитку, мусять її віддати.

Технічний університет Тернополя — один з найбільших у місті. Позаторік отримав статус національного. У трьох його гуртожитках живуть майже 2 тис. студентів.

Зараз ви читаєте новину «Оплату за гуртожиток студентам підняли заднім числом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути