пʼятниця, 17 жовтня 2008 07:07

Олена Яворська відмовилася від онука

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Олена Яворська ходить за допомогою поручнів. Жінка мешкає у хаті колишньої дружини свого онука в селі Котюжинці Калинівського району Вінницької області
Олена Яворська ходить за допомогою поручнів. Жінка мешкає у хаті колишньої дружини свого онука в селі Котюжинці Калинівського району Вінницької області

— Я біля нього стільки вимучилася, а він продав мою хату, забрав гроші й утік, — розповідає 87-річна Олена Яворська з райцентру Калинівка Вінниччини. — Мене забув. Тепер він мені не треба.

Олена Іллівна — місцева. До пенсії працювала медсестрою в дитсадку. Із чоловіком-учителем виховали сина. Вони померли. Залишилося два онуки. Віктор — в Одесі, Олександр донедавна жив у Калинівці. Яворських у місті називають заможними. У родини є будинок у центрі міста, за радянських часів мала 150 тис. рублів на ощадній книжці, чимало золотих прикрас.

Торік 29-річний Олександр Яворський продав бабусин будинок. Отримав $35 тис. Купив двоповерховий у селі Котюжинці за 15 км від райцентру, узяв "ладу" в кредит. Із дружиною Лесею відкрили магазин у селі. Торгували ковбасою на ринку в райцентрі. Бабуся жила з онуком.

— Я торгувала ще школяркою, — згадує Леся Яворська, 21 рік. — У мене така хватка. 2004-го заробляла 10 тисяч гривень щомісяця. Вставала в три часа ночі. Їхала на оптовий ринок. Із чоловіком ми гарно жили.

Згодом Олександр став випивати. Продажем ковбаси не цікавився.

— Сашко виявився аферистом, — веде далі Леся. — Став курити коноплю, постійні гулянки. Йому пропити тисячу гривень — то мєлоч. До мене відносився, як до собаки. Душив. Я не витримала, пішла до мами в Калинівку.

Цьогоріч Олександр оформив розлучення з Лесею. Зникав із дому.

2004-го заробляла 10 тисяч гривень щомісяця

— Саша мене не обіжав, — каже Олена Іллівна. — Просто іногда довго не приходив додому. Сусідська дєвочка через форточку мені то їсти давала, то молока.

Леся й Олександр не поділили майно. Вирішили, що чоловік візьме 125 тис. грн кредиту в банку. 50 тис. віддасть колишній дружині. Позику згодом поверне сам. Будинок залишається за чоловіком. Олександр оформив кредит під заставу хати.

— Хотіли по-доброму розійтися, — каже Леся Яворська. — Але він узяв кредит і купив "мітцубісі". Мені нічого не дав. Потім машину розбив. Сам десь зник. Як ішов, сказав: "Колись в мене була машина, жінка, хата, а тепер нічого немає".

Леся не хотіла, щоб за несплату кредиту банк забрав будинок. Переписала хату й позику на себе. Щомісяця сплачує по 7 тис. грн. Живе з бабусею колишнього чоловіка.

— Сашко — такий самий, як і його мати Надька, — Олена Іллівна згадує невістку. — Надьку вигнали зі спиртзаводу, бо була тріплом, заяву на директора написала. Мало їй спірту давали. Із позором пішла з Калинівки. Зараз десь у Києві живе.

Олена Яворська опирається на поручні. У неї хворі ноги. Щодня жінка встає о дев"ятій ранку. Любить смажені яйця, картоплю, молоко.

— Купатися не л0юбить. Нравиться, як її стрижу чи причьоски роблю, пританцьовує, сидя під музику з телефону, — каже Леся Яворська.

Зараз ви читаєте новину «Олена Яворська відмовилася від онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути