вівторок, 08 грудня 2015 06:05

Олександр Дуднік повернув жінці загублені 38 тисяч доларів

Автор: ФОТО З САЙТА www.vk.com
  Засуджений Олександр Дуднік знайшов сумку з грошима в маршрутці. Повернув наступного дня
Засуджений Олександр Дуднік знайшов сумку з грошима в маршрутці. Повернув наступного дня

— По наследству мне достался дом в Виннице. В тот день его продала и возвращалась домой с полной сумкой денег и всей документацией. Погода была плохая, настроение — тоже не очень. С собой везла еще несколько пакетов с вещами. Когда вышла из маршрутки, обнаружила, что сумки с деньгами не стало. Она все время висела у меня на плече. Возможно, сползла. Сильно растерялась: что делать, куда бежать? Аж сердце сжало, — розповідає 35-річна Наталія з міста Бердичів на Житомирщині.

Прізвища просить не вказувати. В маршрутці забула сумку, в якій були документи і $38 тис. Наступного дня втрачене їй повернув 31-річний Олександр Дуднік. Відбуває покарання в Бердичівському виправному центрі №108. Дев'ять років тому пограбував дві ювелірні крамниці в Києві.

— На гроші я вже рукою махнула. Надія була, що документи вернуть чи хоча б паспорт у поштовий ящик підкинуть, — розповідає Наталія. — ­Вночі не могла заснути. В голову лізли різні думки, піднявся тиск. Уранці — дзвінок на мобільний. Чоловічий голос каже: ви залишили сумку в маршрутці. Хотів би вам її повернути. Я дар мови втратила. Кілька хвилин стояла в ступорі.

За пару годин зустрілися в парку. Він — високий, молодий, культурний. Представився Олександром. При ньому перерахувала гроші. Була здивована, що нічого не зникло. Спитала, як можу віддячити, запропонувала винагороду. Та чоловік відмовився. Сказав, що поспішає і швидко-швидко побіг. Подумала, мабуть, якийсь бізнесмен, що в грошах не ­нуждається. Після такого вчинку в мене почалися душевні муки. Хотілося якось віддячити Олександрові. Набирала його кілька разів на мобільний. Та він або не відповідав, або казав, що зайнятий і зустрітися не може. Тоді вирішила звернутися на телебачення, щоб на всю країну розказали, що є такі порядні люди. Коли із сюжету в новинах дізналася — хто він, його історію — то пережила ще більший шок, ніж коли загубила гроші.

Олександр Дуднік засуджений на дев'ять років. Відбув шість. Спочатку — в Житомирській виправній колонії №4, потім перевели до виправного центру Бердичева.

— Із наглядачем повертався від стоматолога. Поки він розплачувався за проїзд, на зад­ньому сидінні побачив жіночу сумку. Непомітно сховав її під куртку, — каже Олександр. — Дорогою заїхали до мене додому. Зайшов на кухню й побачив, що в сумці лежить документація, велика пачка доларів. Одразу закрив її та за­пхав у духовку. Коли повернувся у виправний центр, вирішив, що треба сумку повернути. Бо чужого мені не треба. Наступного дня попросився знову поїхати додому. Поки наглядач розмовляв з мамою в кімнаті, видзвонив жінку та назначив зустріч. Номер її телефону побачив у документах.

До в'язниці Олександр встановлював на замовлення пластикові вікна. Жив із матір'ю.

— На 99 відсотків переконаний, що раніше, до ув'язнення, лишив би цю сумку собі. Та за ці роки вже так насидівся, що й ржавого гвоздя з чужого вікна не витягну, — продовжує Дуднік. — Більшість засуджених у центрі мене не розуміють. Кажуть: якщо тобі гроші не треба, то нам віддав би. Сиділи б тут із планшетами, купили плазму, їли б вареники з катлєтами.

— Я тоді займався спортом — бодібілдингом. Потрібні були гроші, щоб підготуватися до змагань. Кращого не придумав, як взяти запальничку у формі пістолета й пограбувати ювелірні магазини. Нікого не вбив, не покалічив, та виглядало все як розбійний напад. За це отримав дев'ять років колонії, — каже Олександр. — Як повернуся додому, хочу влаштуватися на роботу, створити сім'ю. Можу працювати водієм, електриком. Готовий займатися чим завгодно, крім криміналу.

— Такий випадок — перший у моїй практиці. У виправному центрі немає жодних зауважень до поведінки Олександра. Помітно, що він зрозумів свою вину й не хоче повторювати колишніх помилок, — говорить керівник Бердичівського виправного центру Арменак Чобанян. — За те, що забрав сумку, додаткового терміну Олександр не отримає, адже повернув її власниці. Про скорочення строку поки що теж не йдеться.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Дуднік повернув жінці загублені 38 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути