вівторок, 24 червня 2008 07:07

Надію Зацерківну сусіди чотири години тримали в підвалі з водою

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Надія Зацерківна із співмешканцем Михайлом Мандриком у селі Чорна Чемеровецького району Хмельницької області
Надія Зацерківна із співмешканцем Михайлом Мандриком у селі Чорна Чемеровецького району Хмельницької області

Удень 15 травня Григорій Волощук, 46 років, із села Чорна Чемеровецького району Хмельниччини помітив, що хтось украв ланцюг від коня. Запідозрив сусідку Надію Зацерківну. Увечері її покликала до себе 54-річна Любов Волощук, дружина Григорія.

— Закликали на ґанок, — згадує Надія Зацерківна, 52 роки. — Люба сказала, щоб я віддала ланцюг або заплатила 100 гривень. Але я нічого не брала. Любка кричала, що кине мене до ями на троє суток, і я все одно зізнаюся. Наказала сину Саші принести рядно. Грішка накинув його мені ззаду на голову. Я скинула. Штовхнули мене на землю, встромили до рота кляп і закрутили в рядно.

Жінку занесли в погріб та зачинили.

— Там було темно, по щиколотки води, — розповідає Надія. — Десь за годину Любка принесла мені калоші. Кажу: "Пусти, хоч корову видою". А вона: "Сидітимеш до ранку".

Бранку Волощуки випустили опівночі. Наказали мовчати. Зацерківна просиділа у підвалі чотири години.

За два дні її зустрів на вулиці Олександр Волощук, 25 років.

— Я йду, а Саша їде на велосипеді, — розповідає Надія. — Кинув його, й до мене. Ударив по нозі так, що я упала. Мовчи, каже, що тебе закрили. І давай бити ногами. Усе це бачила сусідка Маруся Похомович.

Увечері про напад дізнався 42-річний Михайло Мандрик, співмешканець Надії Зацерківної.

— Я пригнав корову, а жінка сидить і тре ногу, — каже Михайло. — Розказала. Пішов до Волощуків. Виходить Любка і з палкою до мене. Ударила мене по нозі. Я перехопив палку, потягнув, Любка впала.

Любка вилила моїй жінці на голову відро гівна

Надія Зацерківна звернулася до міліції. За незаконне утримання сусідки проти Волощуків порушили кримінальну справу.

— Після міліції Любка приходила до мене, — продовжує Надія. — Просила не сажати Сашка до тюрми, дала три тисячі гривень. Я взяла. А другого дня перестріває й каже: "Я тобі все одно відомщу".

Олександр Волощук заперечує, що бив сусідку.

— Вони вам ще не те розкажуть, — говорить він. — Я нікого не бив, батьки нікого в підвал не кидали. А три тисячі мама дали їм на горіхи, тобто на горілку.

— Вони, як німці, — каже про родину Волощуків односелець Анатолій Топольніцький, 64 роки. — Саша пішов в армію, на другий день вернувся. Із дівчатами не общається. Кілька років тому Любка посварилася з моєю жінкою Ганною. То що думаєте — Саша тримав мою дружину, а Любка вилила їй на голову відро гівна. Я б їх постріляв, але мене тоді не було вдома.

Зараз ви читаєте новину «Надію Зацерківну сусіди чотири години тримали в підвалі з водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути