пʼятниця, 27 жовтня 2017 00:25

Листоноша зникла з грошима для виплат

Четвертий тиждень правоохоронці розшукують 50-річну Галину Філіпчук із села Григорів Рогатинського району Івано-Франківської області. Працювала листоношею, обслуговувала кілька сіл. Увечері 2 жовтня пішла з дому та не повернулась. Зникли і 50 тис. грн, призначені для виплати пенсій жителям сіл Журів та Підмихайлівці.

— До мене прийшов її спів­мешканець. Каже, Галя взяла велику сумку і кудись пішла. На ніч не вернулась, телефон не відповідає. Порадила йому йти до поліції, — розповідає Галина Пасічник, голова Григорівської сільської ради. — На пошті виявили нестачу грошей. Звіти Галина подала, що пенсії виплатила, а у відомостях підписів не було.

Усе село в шоці. Галя була порядна і відповідальна в роботі. Люди довіряли їй гроші — заплатити комуналку, щось купити. Решту всю до копієчки повертала. І вдома у неї завжди порядок. Гарна господиня. Тримала по дві корови та телят, птиці повно. Шила, вишивала. Все життя сама сина ростила, на ноги поставила. І на людей час знаходила — поговорить, допоможе, що треба, — додає Галина Михайлівна.

Галина Філіпчук працювала на пошті понад 15 років. Останні два була начальником відділення. Доти — підмінною листоношею по району.

2013-го зійшлась із 56-річним Тарасом Сарнегою. Має сина від першого шлюбу — Степана, 24 роки. Він одружений, живе з родиною в Івано-Франківську.

— Перед зникненням Галя приходила до нас. Просила мого чоловіка ви­орати город. Лишилася поговорити. Прохопилась тоді, що винна гроші і мусить десь їхати. Кому і за що — не говорила. Знаю, що мала колись кредит. Бо навіть у сільраду дзвонили і питали, де вона. Казали, не платить і матиме великий штраф. На що брала гроші — теж невідомо. Ремонтів у хаті не робила, нічого не купувала, — каже Галина Пасічник. — Як вона зникла, ми зразу до її сина подзвонили. Він спокійно відповів, що мама не маленька, знайдеться. Може, знає, де вона.

Вкрадені гроші людям повернула Укрпошта.

Зараз ви читаєте новину «Листоноша зникла з грошима для виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути