Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 07:13

Курсанта Мунькова поховали поряд із батьками

Майже два місяці перебував у комі першокурсник Львівського інституту сухопутних військ Юрій Муньков, 18 років. 21 грудня він помер у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Із відкритою черепно-мозковою травмою та переломом правої гомілки Юрія госпіталізували увечері 25 жовтня після аварії на Яворівському полігоні. Тоді в колону курсантів врізалася "лада-вісімка". 22-річний лейтенант Роман Земськов і четвертокурсник Олександр Клець, 20 років, померли у "швидкій". Першокурсники Олег Бабій, 17 років, 22-річний Андрій Козачук і четвертокурсник Володимир Рибачок, 20 років, зазнали травм різного ступеня тяжкості. Їх уже виписали зі шпиталю.

Юрія Мунькова відспівали у храмі інституту.

— За кошт інституту труну з тілом і хрест перевезли в село Чорний Ліс Збаразького району на Тернопільщині, де поховані батьки Юрія, — розповідає підполковник Олег Панасюк, 41 рік. — Муньков був одинаком у сім"ї, вступив до нас сиротою. Його батько Олександр Васильович, воєнком Збаразького району, помер 1993 року. А мати Зоя Федорівна трагічно загинула 2003-го. Хлопця виховував Степан Хухрик із Озерної Зборівського району.

На похорон Мунькова курсанти зібрали майже 10 тис. грн. Опікун отримає від держави десять річних мінімальних окладів військовослужбовця-надстроковця — від 15 до 40 тис. грн.

Водія "лади" 25-річного Ярослава Сидора із селища Шкло Яворівського району затримали на місці. У його крові виявили алкоголь. Чоловік чекає завершення слідства в ізоляторі. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Курсанта Мунькова поховали поряд із батьками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути