пʼятниця, 25 січня 2008 07:08

Колишня бібліотекарка продала 60 ящиків горілки

2551 пляшку горілки знайшли міліціонери в хаті 67-річної Катерини Лисенко з села Тіньки Чигиринського району Черкаської області. 16 січня спиртне забрали до райвідділу.

— Нам скаржилися сільські жінки, що чоловіки п"ють, — розповідає дільничний Василь Беник, 35 років. — Коло її хати повно пустих пляшок валялося. У кімнаті ящики були складені стелажами. Документів ніяких. 60 ящиків хазяйка вже встигла продати односельцям. Хто хотів самогонки — здирала акцизну марку і просила шість гривень. Кому треба була "казьонка" — відпускала по сім гривень.

Катерина Лисенко народилася в Тіньках, завідувала сільською бібліотекою. Нині на пенсії. Із чоловіком Іваном виховали двох синів, вони живуть окремо. 13 років тому чоловік помер. Молодший син Віталій тримає в селі продуктовий магазин. Старший Петро також планує відкрити крамницю.

Жінка розказує, що три роки тому селом їздили чоловіки з Дніпропетровська і продавали горілку. От вона й купила, планувала реалізовувати із синами в магазині.

— Я ж підприємець була, гроші лишилися, — пояснює Катерина Арсенівна. — А інфляція страшна. Рішила вкласти їх у таке, що завжди треба. Горілку беруть і на хрестини, і на іменини, і на похорони.

Слідчі не вірять жінці. На пляшках стоїть дата: 2006 рік. Проби горілки відвезли на судово-хімічну експертизу. Якщо вона виготовлена на заводі, то за незаконний продаж Катерина Лисенко заплатить штраф. Коли ж це сурогат, колишня бібліотекарка може сісти до в"язниці.

Торік міліціонери знайшли в Черкаській області 21 підпільний цех із виробництва горілки, конфіскували майже 57 тис. пляшок спиртних напоїв вартістю 506 тис. грн і спирту на 538 тис. грн.

— У Жашкові 39-річний чоловік розливав сурогат у пляшки, клеїв підроблені акцизні марки, етикетки "Біленька", "Пшенична",— розповідає 36-річний В"ячеслав Петльований з облуправління податкової міліції. — Продавали її в магазині, де чоловік був завскладом. Знайшли 800 пляшок. Тепер справа в суді.

Зараз ви читаєте новину «Колишня бібліотекарка продала 60 ящиків горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути