вівторок, 20 листопада 2018 07:11

"Казала, скоро помре, бо нікому непотрібна"

13 листопада в місті Хуст на Закарпатті знайшли повішеною 45-річну Оксану Янюк. Викладала фізіологію і анатомію в медичному коледжі.

— Вона завжди була під тотальним контролем матері. Строго до неї ставилася, могла образити при інших, — розповідає знайомий 43-річний Володимир Стебов. — Після одруження краще не стало. Чоловік зраджував Оксані, принижував. Заразив її гепатитом. Дітей не мали.

Розлучилися 2008-го — після семи років шлюбу.

— Оксана замкнулася в собі. Довгий час намагалася повернути чоловіка — марно, — продовжує Володимир. — Він зійшовся з іншою жінкою, у шлюбі народилася дитина. Це гнітило Оксану. Друзів вона не мала. Підтримки від колег не отримувала. ­Студенти також її не любили. Казали, дивна. Писали на неї скарги.

Викладачка відвідувала психотерапевта.

— Кілька років їздила лікуватися до професора в Ужгород, — додає Стебов. — Призначав їй сильні психотропні ліки. Але восени чи навесні ставалися загострення. Останні місяці казала близьким, що скоро помре, бо нікому непотрібна.

Тиждень перед самогубством Оксана була на лікарняному.

— Мати весь час сиділа поруч, — каже Стебов. — За день до трагедії у вікно до хати залетіла пташка. В Оксани почалася істерика. Кричала, що це знак і їй скоро кінець. Повісилася, коли мати вийшла в магазин.

Обставини самогубства жінки з'ясовують слідчі.

Зараз ви читаєте новину «"Казала, скоро помре, бо нікому непотрібна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути