Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2018 07:30

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою

Автор: WWW.POLITEKA.NET
  Радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк облив сірчаною кислотою невідомий. Після нападу їй надали державну охорону
Радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк облив сірчаною кислотою невідомий. Після нападу їй надали державну охорону

— Вийшла з під'їзду і мене чимось облили. Запекло тіло. Почав плавитись одяг. Не могла йти. Посходилися люди, намагалися допомогти, — розповідає радниця міського голови Херсона 33-річна Катерина Гандзюк. На неї напали біля під'їзду власного будинку 31 липня о 8:30.

Камери відеоспостереження зафіксували, як невідомий чоловік, віком 20–25 років, вибіг із-за кущів. Хлюпнув на жінку концентрованою сірчаною кислотою і втік. Катерина отримала хімічні опіки понад 30% тіла — голови, обличчя, лівої руки і ноги, перед­ньої частини грудної клітини, лівого ока. Її госпіталізували до реанімації. Лікарі оцінюють стан як стабільно тяжкий. Вона притомна. За словами очевидців, її волосся і одяг диміли від роз'їдання кислотою.

— З боку місцевих правоохоронних органів є халатність у розслідуванні нападу. Бо відомо, що не опрацювали десятки закладів із камерами в районі, — говорить адвокат 37-річний Масі Найєм. — Не опитали свідків, які самі зверталися до поліції. Нападника бачили напередодні в суботу вранці. Якби одразу провели експертизу розчину, встановили б, що він кустарно виготовлений. Це допомогло б знайти виконавця. Але за збігом різних обставин цього не зробили. Одна з причин — для проведення експертизи потрібна постанова суду.

Поліція кваліфікувала справу як "хуліганство", пізніше змінили на "умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене з метою залякування потерпілого". Розглядають кілька версій нападу, в тому числі службова діяльність потерпілої, активна громадська позиція та побутові конфлікти.

Друзі потерпілої припускають, що напад на Гандзюк пов'язаний з її жорсткою позицією щодо проросійських сил, які ведуть активну діяльність у місті. Та боротьбою з корумпованими політиками й окремими представниками поліції.

Розслідування взяв під особистий контроль генеральний прокурор 53-річний Юрій Луценко. Катерині надали державну охорону.

Зараз ви читаєте новину «Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути