Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 07:08

Євген Пилипчук побив міліціонера вилами

49-річний Євген Пилипчук із селища Золотий Потік Бучацького району Тернопільщини 30 вересня побив дільничного міліціонера й втік.

Односельці прозивають Пилипчука Ґенькою. Його родину називають заможною. Покійний Василь Пилипчук, батько Євгена, був бригадиром. Мати Софія до пенсії завідувала заготконторою. Родина мала мотоцикл та "волгу". Олексій Пилипчук, старший брат Євгена, працював у міліції. Нині на пенсії, живе в сусідньому райцентрі Монастириськ.

Євген був одружений. Через сварки дружина від нього втекла. Старший син відвідує Пилипчука, а молодша донька боїться.

Чоловік постійної роботи не мав. Тримає пасіку, продає мед, має тимчасові заробітки. Селяни часто скаржилися на нього до селищної ради.

— Ґенька взагалі непоганий, — каже секретарка Золотопотікської селищної ради Галина Дручок, 38 років. — Посвариться, поб"ється, а потім іде вибачатися. Не раз його й в міліцію викликали.

Сільчани скаржилися, що Пилипчук нацьковує собаку, погрожує ножем, влаштовує бійки, розтягує по дорозі колючий дріт, аби худоба не ходила повз двір. Незаконно ловив рибу в Дністрі.

— Навіть на День Незалежності ганьбив самостійність України на площі, — додає Дручок. — Матюкався на все горло.

У вересні Пилипчук побив сусідку 49-річну Віру Мацкевич. Її корова чухалася об тин Євгена. Господар обурився.

Мацкевич написала заяву селищному голові. Перевірити скаргу прийшли два дільничних — 22-річні Андрій Андрухів і Петро Петрущак.

— Петро тільки дістав заяву прочитати Ґенику, а той як скакне, як ударить його головою в перенісся, — розповідає Дручок. — Хлопець зігнувся, а Пилипчук схопив вили та давай по спині бити. Аж держак зламався. Петро почав тікати, а Ґенька підібрав палицю й за ним.

Андрій Андрухів розгубився. Стояв і спостерігав.

— Міліціонери були при виконанні, але зброї не мали, — згадує очевидець пригоди Іван.

Петра Петрущака доправили до лікарні. У чоловіка черепно-мозкова травма, забої грудей, ушкоджені внутрішні органи. Пилипчука розшукують. За побиття міліціонера йому загрожує до п"яти років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Євген Пилипчук побив міліціонера вилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути