вівторок, 18 грудня 2018 00:10

Двоє дітей учаділи в хаті

— Лєна кричала страшно. Син перший побіг, я за ним. У хату не можна було зайти, все в густому диму. Розбили вікна, влізли і витягли дітей. Вскочили в машину і повезли їх у районну лікарню. Дорогою дзвонили на "скору", — говорить Микола Воловиш із села Добре Баштанського району на Миколаївщині.

Розповідає про пожежу, яка сталася в будинку односельчанки 20-річної Олени Батаєвої 12 грудня. Вона на кілька хвилин вийшла до сусідки. Дітей залишила самих. Коли повернулася — в хаті горіло крісло, було повно диму. Двоє її дітей 12-місячна Тетяна й Володимир, 2 роки — почаділи. 4-річного Ярослава медики реанімували.

— Олена гарно дбала про діток. Доглянуті, нагодовані. Всюди за нею, як горошинки, — каже староста села 63-річна Валентина Климик. — Дітям вистачило 10 хвилин, щоб надихатися. Тліло крісло. Воно обшите синтетиком, було повно чорного диму. Малечу витягли. Вогонь сусіди затушили снігом і водою.

Олена Батаєва сирота, росла в Очаківському інтернаті. Дітей виховувала самотужки. Її цивільний чоловік відбуває покарання за крадіжку.

— Лєна оформлена як мати-одиначка, — додає Валентина Петрівна. — Про її чоловіка геть говорити не хочу — безтолковий. Зійшлася з ним, коли вчилася в ПТУ. Купили хатину. Тут народилися дітки. Не знати, де вони знайшли сірники. Видно, з цікавості запалили крісло. Інакше зайнятися не могло, груба в іншій кімнаті. Шкода Оленку. Зчорніла від горя, тільки плаче.

4-річного Ярослава рятують у реанімаційному відділенні Миколаївської обласної дитячої лікарні. Його стан стабільний. Загроза життю минула, за словами головного лікаря Олександра Пліткіна.

Остаточну причину пожежі встановлять експерти. Загиблих дітей поховали на сільському цвинтарі 14 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей учаділи в хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути