четвер, 24 травня 2007 07:02

Дениса Головіна і Бориса Яковліва порізали пляшками-"розочками"

Уночі 27 квітня біля львівського нічного дискоклубу "Метро" студенти-нігерійці посперечалися з львів"янами 24-річим Денисом Головіним та 21-річним Борисом Яковлівим. Причиною бійки стала штовханина на танцмайданчику в клубі.

"Метро" розташований в центрі міста. Вхід туди коштує 30 грн. У середу дискотеки для дівчат безплатні, а в четвер безкоштовно пропускають темношкірих. Львівська молодь називає такі четверги в клубі "чорними днями".

26 квітня темношкірі львівські студенти зібралися в "Метро" відзначати перемогу на президентських виборах у Нігерії Олесегум Обасанджо. Замовили вино, шампанське, енергетичний напій "Бьорн" та піцу. О третій ночі один із них на танцмайданчику штовхнув дівчину. Її хлопець Борис Яковлів зажадав вибачень. На допомогу прийшов його товариш Денис Головін.

— Львів"яни кажуть, що конфлікт виник через зневагу до дівчини. Нігерійці доводять, що львів"яни втрутилися в їхнє святкування й грубо образили, — розповідає заступник начальника слідчого відділення Личаківського райвідділу міліції Львова Юрій Бервецький, 40 років.

Працівники райвідділу переконані, що конфлікт не мав расового підґрунтя. Дізнатися про бійку в самих нігерійців не вдалося. Затримані не виказують товаришів. У студгуртожитках нігерійці говорять про пригоду дуже обережно.

— Мене там не було, — запевняє в гуртожитку N14 першокурсник факультету архітектури "Львівської Політехніки" Адесанія Аделеке. — Друзі запевняють, що нікого не чіпали, до них підійшли українці й сказали, щоб забиралися, бо це не їхня країна. А тоді образили матами.

Дівчина Яковліва зам"яла конфлікт на танцмайданчику й потягла двох хлопців до виходу. На сходах вони знову зустрілися з темношкірими.

— Один плюнув в обличчя Борисові. Інші викрикувати українською лайки. Почалася бійка, — веде далі Бервецький. — Розтягли їх охоронці клубу.

Надворі на Бориса та Дениса чекали 12 нігерійців. У руках тримали скляні пляшки з відбитим дном, які називають "розочками". 20-річний Джейкоб Годвін мав складаний ніж. Темношкірі повалили львів"ян на землю і почали бити ногами. Склом та ножем нанесли Годвіну шість колото-різаних поранень. Яковлів від трьох глибоких ножових ран знепритомнів. Йому прокололи легеню та щоку до кістки.

Другий затриманий — брат футболіста львівських "Карпат"

Охоронець "Метро" шумовим патроном вистрілив вгору. Викликали міліцію та "швидку". Приїхала опергрупа з трьох міліціонерів. Затримати вони змогли лише двох хуліганів. У Годвіна вилучили закривавлений ніж.

Яковліву чотири години робили операцію. Нині пацієнти вдома. Борис щодня їздить на процедури до лікарні.

— Я дуже потерпів у цій пригоді, — відмахується Борис Яковлів від розмови. — Не хочу згадувати. Це в минулому.

Один затриманий першокурсник Еманчо Емануель, 27 років, навчається на факультеті економіки й менеджменту "Львівської Політехніки". У райвідділі він вдавав ніби не розуміє української, вимагав перекладача.

— У гуртожитку кажуть, що Еманчо не курить і практично не вживає спиртного, — розповідає керівник підготовчого відділення Політехніки Володимир Пелех.

Другий затриманий — студент міжнародних відносин Львівського університету 21-річний Джейкоб Годвін — брат футболіста львівських "Карпат". Однокурсники кажуть, що він поводився на факультеті зверхньо і хамовито. У гуртожитку постійно вимагав окрему кімнату. Неодноразово порушували питання щодо його виселення.

— Але щоразу він приходив у мій кабінет і обіцяв, що виправиться, — зітхає декан факультету міжнародних відносин Маркіян Мальський. — Сесію склав на "добре".

Еманчо і Джейкоб сидять у слідчому ізоляторі.

— Після суду вони відбуватимуть покарання в українських в"язницях. Між Україною та Нігерією не діє закон про екстрадицію, – запевняє міліціонер Юрій Бервецький.

Зараз ви читаєте новину «Дениса Головіна і Бориса Яковліва порізали пляшками-"розочками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути