Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2016 00:55

Як розвивалися події після переслідування

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  21 лютого на Софійській площі у столиці відбувся 2-тисячний мітинг на підтримку патрульного із закликом ”Захисти поліцію”
21 лютого на Софійській площі у столиці відбувся 2-тисячний мітинг на підтримку патрульного із закликом ”Захисти поліцію”

7 лютого в Києві близько 1:30 розпочалася погоня зі стріляниною за автомобілем БМВ. Поліцейські застрелили пасажира 17-річного Михайла Медведєва з Боярки на Київщині.

9 лютого — у селі Крюківщина під Києвом поховали Михайла Медведєва. Рідні вимагають покарати його вбивцю. Влаштували автопробіг до управління поліції у столиці.

18 лютого — Генеральна прокуратура оприлюднила 7-хвилинний відеоролик, що містить записи з відеореєстраторів працівників поліції. Сергієві Олійнику, який застрелив чоловіка, висунули звинувачення у навмисному вбивстві.

— Олійника обурила поведінка водія, тому він розробив план убивства. Коли автомобіль зупинився на вулиці Сірка, він правою рукою дістав пістолет "Форт" і стрельнув у ліве від водія скло. Але влучив у Медведєва. Хоча поліції нічого не загрожувало, — каже заступник генпрокурора 47-річний Анатолій Матіос. — Водій злякався і почав тікати. Олійник продовжив стріляти. Коли патрулі заблокували авто на вулиці Заболотного, поліцейський знову вистрелив. На кулі, що вбила Медведєва, знайшли сліди, які вказують на пістолет Сергія Олійника.

— Я не мав наміру позбавити життя. Намагався зупинити транспортний засіб, щоб він нікого не вбив. Вистрілив чотири рази в напрямку радіатора і двигуна, бо, коли я вийшов, БМВ збила мого напарника. Це була реальна загроза його життю, — заявив Сергій Олійник. Печерський суд столиці на два місяці взяв його під варту.

21 лютого — на батьківщині поліцейського в селі Тирлівка Бершадського району Вінницької області люди зійшлися на віче. Збирали підписи під листами президенту, спікеру та генпрокурору із проханням звільнити односельця.

25 лютого — оголошують про підозру водієві БМВ Ростиславові Храпачевському за опір поліції.

1 березня — суд відпускає Храпачевського з-під варти під особисті зобов'язання. Він має повідомляти слідчого про зміну адреси проживання. Заборонено відвідувати заклади, де продають алкоголь. Має знайти постійну роботу.

"У меня до последнего оставалась маленькая надежда, что в деле о взбесившемся БМВ и его водителе суд примет справедливое решение, — написала у соцмережі голова Національної поліції Хатія Деканоідзе. — Но оказалось, что полицейский, который исполнял свои обязанности и пытался пресечь незаконные действия человека в состоянии алкогольного и наркотического опьянения — сидит за решеткой. А водитель, готовый на сумасшедшей скорости сбивать людей и оказавший сопротивление сотруднику полиции — отпущен. Будьте осторожны! Теперь все пьяные водители на взбесившихся машинах будут уверены в своей безнаказанности".

2 березня — Апеляційний суд столиці відпустив Сергія Олійника під цілодобовий домашній арешт до 17 квітня.

Він розповів, що перед засіданням суду його помістили в камеру до інших затриманих.

— Зі словами: "Мусор, ти в'язав братву" на мене накинувся чоловік із наколками. Кілька разів ударив у голову, — говорить Олійник.

Йому розбили губу. На обличчі має кілька синців. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав, що разом із міністром юстиції Павлом Петренком розглянуть це питання на рівні МВС і пенітенціарної служби Мін'юсту.

Із приводу дій поліцейських думки суспільства розділилися. Ті, хто виправдовує Сергія Олійника, переконані — правоохоронці не могли зупинити авто без пострілів. Таранити на такій швидкості чи підрізати 2-тонне авто — це самогубство. Крім того, поліція не мала часу й ресурсів влаштувати засідку. Порушники долали близько 2 км за хвилину і змінювали маршрут. Критики дій поліції говорять про неприпустимість застосуванні зброї в місті. Бо завтра поліцейський зможе розстріляти без причини будь-кого — дорослого чи дитину.

Зараз ви читаєте новину «Як розвивалися події після переслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути