четвер, 28 червня 2007 07:03

2-річний Ярослав Мінін ледь не вмер після відвідин знахарки

Дільничний педіатр Донецької лікарні N2 поїхала 30 травня до родини Мініних на вул. Панфілова. У 2-річного Ярослава було респіраторне захворювання. Лікар виписала ліки й наказала прийти за два дні в поліклініку.

— У нас свій лікар, — відрізала 27-річна мати Ганна Мініна. — Екстрасенс сказала, що пневмонії нема, а слиз розсмокчеться.

До лікарні хлопчика не привели. Про розмову з матір"ю Ярослава педіатр повідомила головному лікареві Ірині Клєвцовій.

— Лікарі, працівники у справах неповнолітніх умовляли привести Ярика — каже Клєвцова. — Йому треба був рентген, аналіз, антибіотики. А нам лиш: "Знаємо, як ви лікуєте, не потребуємо послуг".

27-річний Максим Мінін працює офіціантом у кафе. Його дружина Ганна до декрету працювала юристом у службі у справах неповнолітніх. 5 червня лікар завітала до них знову. Братові було легше, а Ярику гірше. Назначених ліків їм не давали.

На дев"ятий день після візиту до дитини педіатр приїхала до знахарки Ніни Василівни. Екстрасенс дозволила робити аналізи хлопчикові. Мініни поїхали в лікарню. Їх там чекали медики, міліціонери, працівники прокуратури. Ярослав задихався — ліва легеня заповнилася гноєм, серце змістилось управо. Та мама написала відмову від допомоги.

— У душі все кипіло, — каже головлікар. — Дивитися, як помирає дитина? Я сказала: "Гарантую, що син помре, то як ви завтра почуватиметесь". А мама мені: "Претензій до вас не матимемо".

Батьки забороняли лікувати Ярослава. За півгодини в поліклініці зібрали опікунську раду, яка дозволила перевезти хлопчика до обласної лікарні. Хірурги почали оперувати. Кажуть, замість подяки Мініни проклинали лікарів. Мовляв, екстрасенс запевнила, що після хірургічного втручання дитина помре. Хлопчик видужав.

— Я 31 рік працюю, — каже Клєвцова. — Бувало, батьки відмовлялися від допомоги через релігію, але з таким, як із Ярославом, — стикаюся вперше.

Головний лікар не називає прізвища педіатра — Мініни їй погрожують. Днями після телефонних дзвінків жінка знепритомніла.

До знахарки Мініни не мають претензій. Навпаки, переймаються, що зіпсували стосунки. Цілителька написала пояснення в прокуратуру. Мовляв, дитину не лікувала, приймати ліки не забороняла.

Приватний котедж Наталії Василівни на вул. Вінтера відразу впадає в око. Його стіни викладені диким каменем, дах критий черепицею. За кованою огорожею видно доглянутий зелений газон, у гаражі новенька біла іномарка. Знахарка живе з чоловіком і трьома синами. Особистий секретар записує на прийом за місяць наперед. Знахарка читає молитви, знімає вроки.

Після пригоди цілителька скасувала прийоми, відключила телефон. Відновить практику 9 липня.

— Як вона там може лікувати, вона ж після школи ніде не вчилася, — зітхає старенька сусідка.

Облуправління охорони здоров"я просить прокуратуру порушити проти цілительки кримінальну справу. Куйбишевська райпрокуратура планує порушити справу також проти матері Ярослава.

Зараз ви читаєте новину «2-річний Ярослав Мінін ледь не вмер після відвідин знахарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути