понеділок, 03 серпня 2020 05:26

У серпні обрізують виноград і малину

 

В останній місяць літа збирають урожай, заготовляють на зиму. У дні Цвіту і Плоду зривають фрукти, зернові культури для насіння — у дні Плоду.

У другій декаді обрізують виноградну лозу. У прохолодний день вкорочують верхівки всіх молодих пагонів на 20–40 см, залежно від висоти куща. Після збору врожаю потрібно розрихлити ґрунт під смородиною, аґрусом і малиною. Пагони останньої слід обрізати з кореневою порослю. Варто посадити садову полуницю. Тоді до зими вкорениться і наступного року дасть непоганий урожай.

Другої декади серпня дозріває цукрова кукурудза. Врожай потрібно збирати протягом п'яти-восьми днів. Заготовлену продукцію одразу охолоджуйте. Інакше цукор перетвориться на крохмаль і погіршить смак плодів. У холодильнику з температурою +5°C кукурудза не втрачає якості протягом тижня.

Після збору деяких культур на їхньому місці висівають сидерати — люпин, гірчицю, фацелію. Олійну редьку доцільно саджати в першій декаді серпня. Вона збагатить ґрунт значною кількістю органічних речовин — фосфором, сіркою. Редька дає вдвічі більше зеленої маси, ніж інші культури.

У серпні помідори потребують пасинкування і обробки від фітофтори. Одночасно з цим проводять прищипування верхнього пагона, регулюючи висоту рослин. Там, де росла рання капуста та картопля, сіють салат, шпинат, кріп, петрушку, фенхель.

На початку місяця ділять кущі примули, що розрослися. Висаджують і розмножують півонію. Також розділяють цибулини ірисів. Садять пізньоцвіт осінній. При роботі з ним слід бути акуратним, бо всі частини рослини отруйні. Висаджують його на глибину 10–15 см поблизу хвойних і плодових дерев.

Зараз ви читаєте новину «У серпні обрізують виноград і малину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути