понеділок, 01 червня 2020 00:41

Поліантові троянди цвітуть кетягами

Автор: sad-gorod.com.ua
  Поліантові неколючі троянди ростуть пишними кущами. На кетязі буває до 50 бутонів. Цвітуть усе літо
Поліантові неколючі троянди ростуть пишними кущами. На кетязі буває до 50 бутонів. Цвітуть усе літо

Людмила Василець, 45 років, із села Красилівка Ставищенського району Київської області п'ять років вирощує саджанці троянд на продаж. Цього сезону найпопулярніші — поліантові неколючі.

— Це схрещені китайські чайні троянди з карликовими японськими. Ростуть пишними кущами. На одному кетязі буває до 50 бутонів. Цвітуть усе літо.

Вирощує сорти Фейрі, ­Румба, Айсберг, Маскарад і Ред Діадем. Добре переносять спеку. Поливає раз на тиждень. Рослини невибагливі. Навіть при загибелі куща відростають із кореневища.

— Квіти підходять для букетів. Пахнуть не сильно, але пишне цвітіння перекриває цей недолік, — додає Людмила Василець.

Ділянку для троянд посипає перегноєм і скопує. Садить на відстані 1 м. На дно кожної ями сипле шар гравію для дренажу. Вкриває землею й ставить кущ. Ґрунт утрамбовує. Навколо куща робить лунки, так вода не розтікатиметься при поливі. На кожен саджанець іде по 5 л. Уперше цвітуть за рік після висаджування. Дорослі кущі обрізує весною та влітку — для пишного цвіту.

— Ці гібридні троянди чутливі до попелиці. Від неї бутони за добу в'януть. Цибулевими чи часниковими настоями не виведеш. Краще обприскати кока-колою.

Відкриває на ніч 2‑літ­рову пляшку, щоб вийшов газ. Цього вистачить для ­невеликого саду. Обробляє тільки вражені місця на рослині.

— Зараз у моді штамбові та спрей-троянди. Мають на стеблі цілий букет, — говорить Ілона Степанюк, 37 років, із села Вікторія Пирятинського району Полтавської області.

Вирощує сорти Абракадабра й Арроу Фоліес із вишнево-білими пелюстками. Має також Білу Сенсацію, Барбару з червоними квітами та Блу Мун — із блакитними.

— Троянди-спрей на одній гілці мають до 16 квіток. Найпопулярніші — кораловий сорт Барбадос, білий Крем Грація, малиновий Бубі Стар і жовтий Єллоу Бебі. На ­кущах шипів мало або зовсім немає. Якщо обрізати зів'ялі квіти, цвіте рясно з ­початку літа й до заморозків.

Зараз ви читаєте новину «Поліантові троянди цвітуть кетягами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути