четвер, 07 червня 2007 17:34

Ольга Орламчук у ґрунт висіває швидкостиглі огірки

Раз на тиждень їздить на дачну ділянку 48-річна киянка Ольга Орламчук. Огірки у парнику під плівкою за цей час запарюються або переростають і не влазять у банку. У салаті огірок із товстою шкіркою і великими насінинами теж не смачний. Торік Ольга вирішила вирощувати огірки тільки у відкритому ґрунті. Купує швидкостиглі сорти — вони дають урожай через 30–40 днів після сходження.

— Перший раз сію у прогріту землю у двадцятих числах травня. Вдруге — в середині червня, щоб усе літо їсти свіжі молоденькі. Огірки сходять днів за десять, — розповідає Орламчук.

Перед посадкою закаляє насінини, на випадок приморозків. Намочує в теплій воді, замотує у вологу тканину і кладе у холодильник, біля морозилки. Через два дні висіває.

— Грядку обираю світлу, безвітряну. Вношу кілька відер гною та компосту. А в кого кисла земля, треба вапно. Тоді огірки миттєво поженуть у ріст, — запевняє.

Висіває у два рядки на відстані 40 см один від одного. У кожну лунку сипле шість-сім насінин, а після сходів залишає дві-три рослини.

— Маю свій секрет поливання: тепла відстояна вода й лише в суху та теплу погоду. Коли на вулиці прохолодно, вологість тільки шкодить. Тоді починає опадати зав"язь, — попереджає жінка.

На вулиці плоди ростуть повільніше, ніж у парнику. За тиждень майже не переростають. Якщо збирати врожай кожні три дні, огірків буде вдвічі більше.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Орламчук у ґрунт висіває швидкостиглі огірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути