четвер, 25 листопада 2021 06:10

Гортензія Пінкі вінкі змінює колір

Автор: ФОТО НАДАЛА СВІТЛАНА ПАРПУРА
  ­Гортензію садять на ­сонячне місце. ­Поливають ­дощовою водою або з додаванням лимонного соку
­Гортензію садять на ­сонячне місце. ­Поливають ­дощовою водою або з додаванням лимонного соку

— Мода на гортензії не минає. Вони не тільки в мене ростуть, а й у ландшафтних парках. Навіть нівєсти з ними букети заказують, — каже Світлана Парпура, 48 років, із села Трудове Криворізького району Дніпропетровської області.

Має сорт Фантом. Він хоч і вищий за 2 м, але від вітру не гнеться. Квіти пухкі, білі з рожевим відливом. Суцвіття мають форму парасолі. Схожий сорт — Пінкі вінкі. З білих його квіти поступово стають малиновими.

— При дорозі саджу карликові гортензії. Вони не зовсім крихітні, але не такі великі, як решта. Сорт Бобо не вище 80 сантимет­рів. Має світло-рожевий цвіт.

Особливо цінує гортензію Пінк ­даймонд, бо не реагує на вихлопні гази машин. Підходить для вирощування біля дороги. Також рожеві квіти у сорту Ваніла фрайз. Кущ витримує навіть -30°C. Не потребує вкривання на зиму. Якщо гілки підмерзли, швидко відновлюється.

— Всі вони ніжно-рожеві, не те що Ред барон. З ним квітник аж горить. Цвіте яскраво-малиновим кольором.

Гортензію можна садити цілий рік, якщо купувати саджанець у контейнері. Зручно це робити восени. Наступного липня зацвіте і квітнутиме до середини жовтня.

— Ця рослина цвіте і в напівтіні. Тому не прискіпуюся до місця посадки. Але краще там, де не ходить птиця. У куща корені близько біля поверхні й кури можуть повидирати. Не лякайтеся, якщо гортензія не цвіте після посадки. Має призвичаїтися. В одного сорту це місяць, в другого — пів року.

На високих кущах пагони підв'язує. Великі суцвіття можуть нахилятися від вітру чи після дощу. Набирають вологу, стають важкі.

— Гортензія любить дощову воду або з лимонним соком. На літр беру 10 крапель. Щоб рясно цвіла, підживлюю розведеним у воді курячим послідом.

Зараз ви читаєте новину «Гортензія Пінкі вінкі змінює колір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути