понеділок, 12 червня 2017 05:15

Бджолині матки продають із бджолами-обслугою

— Матка — основа бджолиної сім'ї. Вона постійно працює на збільшення популяції, — розповідає 34-річний Максим Кирея, власник магазину інвентарю для пасіки. Продає маток порід Бакфаст, Карніка, Італійка, Українська степова та Карпатка. Консультує й допомагає підібрати все необхідне для розведення бджіл.

— Вилітають тільки двічі в житті, — продовжує. — Перший — для спарювання з трутнями. Удруге з роєм, коли бджоли рояться і виводять у вулику нову молоду матку.

Пасічники міняють маток через зменшення продуктивності чи втрату старої. Часто експериментують із різними породами. Для цього замовляють матку в кліточці з кількома бджолами супроводу.

Зараз набувають популярності бджоли порід Бакфаст, Італійка та Карніка. Вони за добу роблять закладку від 3,5 до 4,5 тисячі яєць. Бджоли вирізняються миролюбністю. Мають високі показники по медозбору. Прекрасно зимують у наших кліматичних умовах.

Детальну інформацію можна дізнатися в магазині "Вулик" за адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, 126а або за телефоном 0 (96) 971 71 71.

Зараз ви читаєте новину «Бджолині матки продають із бджолами-обслугою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути