четвер, 24 серпня 2017 04:20

Пригощали синьо-жовтим тортом і дарували кульки: відбувся флешмоб "Диван незалежаності"
4

Флешмоб "День НезАлежпності" у Вінниці
Фото: Олеся Шуткевич
Флешмоб "День НезАлежпності" у Вінниці
Флешмоб "День НезАлежпності" у Вінниці
Флешмоб "День НезАлежпності" у Вінниці

У День Державного Прапора України вінницькі активісти влаштували флешмоб "Диван незалежаності".

На Європейській площі, що в центрі міста, розмістили диван і поставили поруч фігурку "Нехочухи". Перехожим, які хотіли зробити фото з героєм чи посидіти на дивані,читали інструктаж про розвиток міста, повідомляє day.kyiv.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покажуть світлини людей, яких потай фотографували 57 років

У такий спосіб організатори акції намагалися навчити вінничан бути активнішими. Інакше, сидячи на дивані, вони "залежаться" і будуть схожі на Нехочуху.

"Вінниця розвивається. Щороку рівень громадської ініціативності зростає, але досі серед нас є пасивні і байдужі люди. Вони чогось чекають, нарікаю і все їм "не то" й "не так". Насправді у нас створені всі інструменти для активної участі громадян у житті міста. Єдине чого не має – бажання самих вінничан. Щоб спонукати мешканців Вінниці до активних дій заради процвітання нашого міста, влаштували сьогоднішній "Диван незАлежаності", – каже організаторка акції Христина Коваленко. – Це такий собі стьоб з тих людей, які, сидячи на дивані, розповідають що і як кому треба робити".

Під час флешмобу громадські активісти роздавали брошури, де йшлося про те, як подавати петиції, писати звернення і запити. На завершення флешмобу активним вінничанам пропонували дати відповідь на запитання "Яка національна ідея сучасної України?". Авторів найзмістовніших ідей пригощали 10-ти кілограмовим тортом у вигляді прапора України. Дітям дарували жовто-блакитні кульки як символ свята.

У Вінниці з-під землі дістали сейф часів Другої світової війни.Його помітили випадково у котловані, коли комунальники ремонтували тепломережу.Сейф німецький і має 3 кодових замки. На ньому - написи німецькою. Сам ящик виготовлено із вогнетривкої сталі, повідомляє vinnitsaok.

Зараз ви читаєте новину «Пригощали синьо-жовтим тортом і дарували кульки: відбувся флешмоб "Диван незалежаності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути