3 серпня стартував сезон полювання на пернату дичину.
Як готувати дику качку, журналісту Gazeta.ua розповіла мешканка Розсошенців Полтавського району Віра Мелешко.
"Дику качку смажити — це знущання. Вона тоді жорстка, несочна і має присмак. А от запечена в духовці облагороджується. Найбільше люблю впольованих восени. Такі качки вже встигають наїсти жирок і не постаріти", — пожартувала. Її чоловік — мисливець, тож щороку Віра Олексіївна готує дику качку.
За словами Віри Олексіївни, спершу треба обскубати тушку й видалити пінцетом залишки пір'я, вирізати нутрощі. Якщо качка надто жирна, зайве зрізати. Обскубану тушку помити і просушити.
"Поки сохне, готувати маринад. Для нього треба стиглий лимон, оливкова олія, пару ложок меду та спеції за смаком. Купую їх вже змішані, на ринку. Цим натираю тушку і лишаю хвилин на 20. Доки м'ясо маринується, готую начинку. Дрібню цибулину, 3 кисло-солодкі яблука, півлимона. 4 мандарини і розділяю на дольки. Потім усе це кладу в одну посудину, додаю 2 чайні ложки оливкової олії. За смаком — сіль, перець, розмарин, коріандр та гвоздику", — розповіла Віра Мелешко.
Усі інгредієнти треба змішати та нафарширувати тушку качки. Після цього зашити черевце або скріпити дерев'яними шпажками.
Оброблену качку покласти на змащене олією деко.Треба налити в нього трохи води, а тушку накрити фольгою. Тільки тоді — у розігріту до 220°С духовку.
Через 30 хв. випікання, за словами Віри Олексіївни, треба зняти фольгу і полити качку рідиною з дека. Ще за 30 хв. — можна діставати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для крем-супу цвітну капусту варять у молоці
У мережі показали тренування 61-ї єгерської бригади Збройних сил України.
У бригаді провели заняття з тактико-спеціальної підготовки, пишуть у повідомленні на Facebook бригади.
Коментарі