четвер, 20 грудня 2018 11:30

Полтавський район стане одним із найбільших в Україні

Полтавський район стане одним із найбільших в Україні
Адміністративна реформа передбачає об'єднання районів Фото: google.com

Після об'єднання сільських рад у громади настала черга районів. У Полтавській області їх із 25 залишиться 4.

Про новий етап адміністративної реформи розповів в інтерв'ю "Газеті" голова Полтавської районної ради Михайло Кононенко.

"З нового року ми вступаємо у нову фазу адмінреформи — об'єднання районів. І Полтавська область у цьому процесі буде першопрохідцем. Проект відповідного закону вже розглядається у комітетах Верховної Ради. Думаю, він "вистрілить" уже незабаром" — сказав Михайло Кононенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо позбутися радянських областей

5 грудня на форумі в Києві Прем'єр-Міністр розповів представникам місцевого самоврядування, що із 490 районів в Україні залишиться 100. У Полтавській області з 25-ти залишиться чотири: Полтавський, Кременчуцький, Миргородський і Лубенський. Полтавський стане найбільшим в області й одним з найбільших в Україні.

"Але при цьому треба не втратити кваліфіковані кадри. Бо залучати іноземних інвесторів буде дуже важко", - наголосив Михайло Кононенко.

Внутрішні резерви для інвестицій вичерпані. Статистика свідчить, що багато українських підприємців згортають діяльність. У бюджет Полтавського району 2019 року заклали тільки найнеобхідніші видатки. Капітальні можливі лише за рахунок перевиконання показників.

5 грудня на Форумі об'єднаних громад у Києві прем'єр-міністр 40-річний Володимир ­Гройсман анонсував скорочення кількості районів у країні — із 490 до 100. Це передбачає реформа децентралізації.

За два роки в Україні буде 24 області та понад 1,5 тис. об'єднаних територіальних громад, говорить Володимир Гройсман:

— Краще буде 100 районів, проте з якісними повноваженнями, якісними фінансовими ресурсами та адекватно сприйматимуть запити громадян.

Зараз ви читаєте новину «Полтавський район стане одним із найбільших в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають