— Завжди хотіла зробити ідеальні сирники. Робила все точно за рецептом, але нічого не виходило. Стало вдаватися, лише коли інгредієнти почала визначати на око, — говорить 24-річна Вікторія Вільхова з Гайсина. Нині живе у Вінниці.
Придумала свій рецепт приготування сирників. Для нього потрібно 600 г сиру 10-процентної жирності, 1 ст. ложка цукру та 1–2 ложки борошна, 1 чайна ложка ванільного цукру, яйце.
— У сирниках важливо все — від самого сиру до сковорідки, на якій смажитимуться, — говорить Вікторія. — Сир повинен мати невелику жирність. Інакше в ньому буде багато сироватки і треба буде додавати багато борошна чи манки. На смак стануть гумовими. Продукт обов'язково має бути свіжим, бо віддаватиме кислим. Щоб сир став однорідним, пропускаю його через сито.
Не треба класти в суміш багато яєць, бо все розпливеться на сковорідці. Досить одного. Так само недостатньо тільки однієї столової ложки звичайного цукру. Ванільний додаю для запаху. Із маси формую кульки і викладаю на антипригарну сковорідку, змащену невеликою кількістю олії. Смажу до золотистої скоринки на середньому вогні. Викладаю на паперові рушники. Сирники смакують із джемом, медом, згущеним молоком.
Коментарі