неділя, 24 березня 2019 01:08

Сирники смажать на спеціальній сковорідці

— Завжди хотіла зробити ідеальні сирники. Робила все точно за рецептом, але нічого не виходило. Стало вдаватися, лише коли інгредієнти почала визначати на око, — говорить 24-річна Вікторія Вільхова з Гайсина. Нині живе у Вінниці.

Придумала свій рецепт приготування сирників. Для нього потрібно 600 г сиру 10-процентної жирності, 1 ст. ложка цукру та 1–2 ложки борошна, 1 чайна ложка ванільного цукру, яйце.

— У сирниках важливо все — від самого сиру до сковорідки, на якій смажитимуться, — говорить Вікторія. — Сир повинен мати невелику жирність. Інакше в ньому буде багато сироватки і треба буде додавати багато борошна чи манки. На смак стануть гумовими. Продукт обов'язково має бути свіжим, бо віддаватиме кислим. Щоб сир став однорідним, пропускаю його через сито.

Не треба класти в суміш багато яєць, бо все розпливеться на сковорідці. Досить одного. Так само недостатньо тільки однієї столової ложки звичайного цукру. Ванільний додаю для запаху. Із маси формую кульки і викладаю на антипригарну сковорідку, змащену невеликою кількістю олії. Смажу до золотистої скоринки на середньому вогні. Викладаю на паперові рушники. Сирники смакують із джемом, медом, згущеним молоком.

Зараз ви читаєте новину «Сирники смажать на спеціальній сковорідці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають