неділя, 24 березня 2019 00:44

"Отямилась посеред дороги, коли на мене летіло авто"

  Такий знак науковці пропонують ставити біля тих ділянок автомобільних доріг, де стається багато аврій. Він начебто посилює увагу
Такий знак науковці пропонують ставити біля тих ділянок автомобільних доріг, де стається багато аврій. Він начебто посилює увагу

— У грудні торік на перехресті бульвару Олександрійського і вулиці Фастівської мало не збила машина. Ходжу там не перший рік. А в той день заклало вуха і запаморочилося в голові. Отямилась посеред дороги, коли на мене летіло авто. В останню мить стрибнула на узбіччя. За тиждень на тому місці на моїх очах сталась аварія, — каже фахівець із фізичної реабілітації білоцерківка Ірина Ганіна, 48 років.

Пізніше із сином Максимом ледь не втрапила у прикру пригоду на перехресті бул. Олександрійського та вул.ці Павліченко. Не помітили, що їдуть на червоне світло. Син скаржився, що не бачив нічого навколо.

— Стала шукати пояснення, говорила з науковцями. На їхню думку, місця, де часто трапляються нещасні випадки — аномальні зони, — продовжує. — Там слід встановити спеціальний знак із колом і перевернутим місяцем. Називається "аллатра". Впливає на свідомість, посилює увагу. У Радянському Союзі цей знак невідомі встановили в одній із шахт. Із тих пір припинилися нещасні випадки.

— Аномальні зони впливають не на фізичний стан людини, а на її свідомість. Так звана "підміна реальності". Ми вивчаємо їхній зв'язок з аваріями на дорогах, — говорить волонтер Андрій Михальчук, 38 років. Вивчає вплив аномальних зон на людину. — Був випадок, коли одному водієві здалося, що на трасі між Борисполем та Переяславом-Хмельницьким дві дорожні смуги злилися в одну. Чоловік зупинився на узбіччі, закурив, пояснив усе дружині. Через якусь мить попереду на дорозі сталась катастрофа.

Співпрацюємо з інститутом аерокосмічних досліджень. Хочемо встановити на небезпечних ділянках дороги спеціальні знаки із колом і перевернутим місяцем. Такі посилюють увагу.

2015 року до державного реєстру внесли дорожній знак — трикутник із червоною крапкою. Нагадування водіям про те, що потрібно бути уважним за кермом на цьому відрізку шляху. Його встановлюють там, де за останні п'ять років трапилось не менше п'яти серйозних ДТП і загинули щонайменше п'ятеро людей. Один такий є на виїзді з міста в напрямку Києва.

"Торік на бульварі Олександрійському сталося 17 аварій. На перехресті проспекту Князя Володимира і вулиці Павліченко — чотири. Загалом, загинули семеро людей, — прокоментували у прес-службі білоцерківської поліції. — Значна кількість аварій пов'язана з інтенсивним автомобільним рухом. Там встановлені відповідні попереджувальні знаки. Вказівник із напівмісяцем не є дорожнім і не передбачений нормами законодавства".

Зараз ви читаєте новину «"Отямилась посеред дороги, коли на мене летіло авто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають