субота, 13 квітня 2019 16:14

Ігор Руденко збудував безоплатний спортивний майданчик

— Літо позаторік було важке. Помер батько, розлучився з дружиною, втратив роботу. Не міг знайти в собі сили жити далі. Аби відволіктися, виходив у двір робити зарядку. Якось розговорився із дівчинкою біля дому, — говорить 33-річний Ігор Руденко з Білої Церкви. — Сказала, що мріє про танці, але у батьків немає на них грошей. Зачепило за живе. Вирішив облаштувати місце, де всі охочі займатимуться спортом безо-

платно.

Із друзями зібрав гроші на будівництво дворового спортивного майданчика на вул. Вернадського, 4 на Таращанському масиві.

— Кошти на майданчик збирали із червня торік. Допомагали знайомі та небайдужі. Загалом, більше 100 людей. Місцеві політики пропонували допомогу. За це просили встановити емблеми своїх партій. Я відмовив, — веде далі Ігор. — Зібрали 108 тисяч гривень. Київська фірма виготовила і встановила металеву конструкцію. Старе бетонне покриття демонтували самі. Збудували за чотири місяці.

На майданчику є турніки, рукоходи та бруси, спинки для пресу та "шведська" стінка, гімнастичні кільця і канат. Схему знайшли в інтернеті.

— Раніше молодь у дворах сиділа з пивом. Тепер займається спортом, подає приклад іншим, — додає.

В Ігоря з друзями залишилося близько 30 тис. грн. Кошти підуть на будівництво другого майданчика. Буде на території школи №22, де чоловіки колись навчалися. Майданчик передадуть на баланс навчального закладу. Наразі дозбирують кошти.

— Обладнав майданчик і прийшов у норму сам. Коли когось там бачу, розумію, що рухаюсь у правильному напрямку, — говорить Ігор.

З 10 років він займається легкою атлетикою та боксом. На майданчик ходить двічі на тиждень. Працює у Києві. Має сина 5-річного Давида.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Руденко збудував безоплатний спортивний майданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають