неділя, 24 березня 2019 17:18

"У Мачухах тендер на будівництво оголосили пізніше"

2019 року в Полтавському районі зведуть три нові амбулаторії — у Розсошенцях, Божківському та Мачухах. Про це на раді регіонального розвитку в Полтаві повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ України Геннадій Зубко. Всього, згідно з ініціативою президента з розвитку первинної медичної ланки у сільській місцевості, в Полтавській області відкриють 27 нових амбулаторій.

— Із 27 нових амбулаторій, що з'являться в області 2019-го, три відкриють у Полтавському районі. На сьогодні в районі вже діють 24 амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Про спорудження закладів у Розсошенцях і Божківському було відомо ще торік. У Мачухах тендер на будівництво оголосили пізніше, тому амбулаторію відкриють після того, як ці заклади почнуть працювати в Розсошенцях та Божківському, — каже 37-річна Вікторія Лобанова, лікар-педіатр, член керівного складу Центру первинної медико-санітарної допомоги.

У Божківському, що належить до Надержинщинської сільради Полтавського району, стіни майбутньої амбулаторії вже звели, кажуть у департаменті будівництва, містобудування й архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації. З державного бюджету виділили майже 5,5 млн грн, а ще 1,3 млн знайшли в бюджеті села. Площа нового закладу- 218 кв. м, приміщення діючого має тільки 80 кв. м.

— Наразі в амбулаторії Божківського працюють кваліфіковані лікарі. Після закінчення будівництва вони залишаться тут, — додає Вікторія Лобанова,

Спорудження амбулаторії в Розсошенцях Щербанівської об'єднаної громади розпочалося в січні. Її зводять у мікрорайоні "Садовий", де живуть майже 7 тис. людей. Заклад зможе обслуговувати 10–12 тис. осіб. Це вдвічі більше, ніж ­нинішній.

Будівництво нових амбулаторій здійснюватиметься за сучасними нормами. Щоб зменшити витрати тепла, їх споруджують із газоблоку та залізобетонних сендвіч-панелей, заповнених усередині мінватою.

Зараз ви читаєте новину «"У Мачухах тендер на будівництво оголосили пізніше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають