субота, 06 квітня 2019 16:22

Михайлівська громада об'єднується з Грановом

27 березня у Михайлівці відбулася сесія сільської ради, на якій депутати вирішили об'єднатися з Гранівською територіальною громадою. Центром ОТГ буде Михайлівка.

Декілька разів жителі збиралися, щоб вирішити, куди приєднуватися. Вперше збори відбулися 2 лютого, на них прийняли рішення провести опитування. 12 березня відбувся схід села, де обговорювалося, до якої об'єднаної територіальної громади приєднуватися - до Краснопільської, Гайсинської чи Гранівської.

Перед цією сесією ініціативна група михайлівчан зверталася до голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія та голови Вінницької обласної ради Анатолія Олійника з пропозицією призупинити затвердження Перспективного плану. За ним мали об'єднатися з Краснопільською ОТГ. 5 березня на сесії облради депутати тимчасово призупинили прийняття рішення.

– У ході напружених дебатів депутати сільської ради на підставі громадського опитування прийняли остаточне рішення, – говорить голова сільської ради Валентина Топочканова, 46 років. – Михайлівська територіальна громада об'єднується з Грановом із центром у Михайлівці.

– Подія історично значуща для наших громад, - каже гранівський голова 64-річний Віктор Боднюк. - Держава дала унікальний шанс добровільно об'єднуватися — ми його використовуємо. Народ нас підтримує. Згідно з законом, 1 квітня ми створили спільну робочу групу, до якої ввійшли по дев'ятеро представників від кожної громади. Ця група й займеться підготовчим процесом до об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «Михайлівська громада об'єднується з Грановом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають