субота, 25 травня 2019 15:55

Меру Карлівки хотіли висловити недовіру

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

Пройшла 38-ма сесія міської ради

16 травня в Карлівці на Полтавщині відбулася 38-ма сесія міської ради 7-го скликання. Кілька депутатів хотіли висловити недовіру міському голові 42-річному Олександру ­Наконечному.

Депутат міськради 57-річна Людмила Милькова зачитала звернення. У ньому йшлося про те, що депутати обурені ситуацією з поширенням фото мера в нацистській формі у соцмережах, а також імовірним побиттям карлівчанина 49-річного Анатолія Маяцького в кабінеті Наконечного.

— Чому ви переконані, що на фото саме я? І що воно не є фотомонтажем, який поширили навмисно, аби мене дискредитувати, бо більше вчепитися немає за що? — говорить Наконечний.

Після обговорення мер вніс пропозицію на голосування. Її підтримали восьмеро депутатів, тому питання до порядку денного не внесли.

Головними були бюджетні питання. Сума понадпланових надходжень до загального фонду міського бюджету за чотири місяці 2019 року становить 4 млн 2 тис. 206 грн. ­Депутати вирішили 927,5 тис. грн виділити комунальникам — на ­придбання ­запчастин, поточний ремонт доріг на вул. Успенській, Короленка, Лісній та провулку між вул. Ходаківського і ­Матросова, реконструкцію ліній ­вуличного освітлення, капітальний ремонт спортивного майданчика на вул. Полтавський шлях, 42/2 та ­Незалежності, 1. Комунальне підприємство "Карлівка Новатор" придбає перфоратор, замінить вхідні двері за програмою співфінансування. Також отримає понад 600 тис. грн на підтримку спорту. Зокрема, гирьовиків, які їхатимуть на міжнародні змагання до Франції та Німеччини, і придбання спортінвентарю.

Не підтримали спорудження в місті бювету — буріння артезіанської свердловини з будівництвом водозабірного пристрою та влаштуванням санітарної зони для питних потреб у районі парку Героїв. Проблема забезпечення карлівчан якісною питною водою не вирішена.

— До нас постійно надходять листи, щоб міська рада подбала про забезпечення якісною питною водою карлівчан, особливо новонароджених. Вода, яку ми вживаємо, вважається технічною. В ній перевищений вміст фтору. За це водоканал платить штрафи, кошти накопичуються на спеціальному рахунку. Їх можна витратити на покращення якості води, — каже Наконечний. — Виникла ідея створити низькодебетну свердловину для використання води полтавського горизонту. Вміст фтору в ній значно нижчий. Такі бювети є в багатьох містах.

Заперечення виникли у депутатів Володимира Шеремета та Валерія Пиляя. Засумнівалися, що водоканал надасть дозвіл на спорудження свердловин. Голосів на підтримку не набралося.

Також сесія створила комунальну установу "Спортивне товариство "Карлівка". Фінансуватиме її міська рада. Виділятиме кошти спортивним громадським організаціям чи товариствам.

Зараз ви читаєте новину «Меру Карлівки хотіли висловити недовіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають