субота, 20 липня 2019 14:00

Фанту по-домашньому консервують з абрикосами

Надія Котляренко готує замість компотів на зиму фанту. Каже, на смак майже як справжня.

- Перед приготуванням мию апельсини і лимони щіткою. Кладу в каструлю й заливаю окропом. Через одну-дві хвилини виймаю і витираю насухо. Так знімаю восковий наліт, - говорить 47-річна Надія.

Абрикоси перемиває і виймає кісточки. Лимони й апельсини нарізає кружальцями завтовшки 1 см. Миє і стерилізує трилітрові банки.

- У кожну кладу пів літра абрикосів, два-три кружальця свіжого лимона, три-чотири кружальця апельсина. Засипаю одну склянку цукру.

Заливає доверху крутим окропом і закручує металевими кришками. Банки перевертає кришками донизу і замотує теплою ковдрою щонайменше на дев'ять годин. Так не позривають.

Зараз ви читаєте новину «Фанту по-домашньому консервують з абрикосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають