четвер, 27 грудня 2018 11:14

Полтавський район став першим у ТОПі зі стягнення аліментів

Полтавський район став першим у ТОПі зі стягнення аліментів
Визначили ТОП-5 районів Полтавщини з кільксоті стягнутих аліментів. Фото: Економічна правда

По аліментним зобов'язанням у 2018 році з полтавського району стягнули найбільше коштів — 82,8 млн грн.

Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області на своїй сторінці у Facebook визначило ТОП-5 районів Полтавщини за величиною стягнутих аліментів. На другому місці після полтавського району знаходиться кременчуцький — батьки виплатили 78,8 млн грн, на третьому — карлівський — 12,6 млн грн, четверте посів миргородський з 12,1 млн грн, замикає п'ятірку районів лубенський з 11,8 млн грн.

"Питання захисту юних українців для нас є досить важливим та перебуває на постійному контролі Міністерства юстиції України", - зазначив начальник полтавської юстиції Олег Тимченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неплатників аліментів будуть працевлаштовувати

Цього року за ініціативи Мін'юсту депутати прийняли два закони #ЧужихДітейНеБуває, які посилили відповідальність батьків за ухилення від сплати аліментів. Серед новацій – обмеження боржника у праві виїзду за кордон, заборона у деяких випадках кермувати транспортним засобом, полювати та користуватися зброєю. Також за невиконання зобов'язань батьків можуть притягнути до виконання суспільно корисних робіт, або оштрафувати на суму боргу по аліментах.

"Однозначно ці заходи ефективні, адже з початку року з жителів Полтавщини стягнули понад 273 млн грн аліментів, що на 60% більше ніж минулого року", - продовжив Олег Тимченко.

Жанна Яременко: Подавала на аліменти, але єдине, що з ним можна зробити, це арештувати за несплату. Та я не маю бажання зв'язуватися з минулим.

Зараз ви читаєте новину «Полтавський район став першим у ТОПі зі стягнення аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають