пʼятниця, 31 травня 2019 13:00

Молодь у селі забезпечать роботою

Молодь у селі забезпечать роботою
Планується збільшення штату до 50 чоловік. Фото:facebook.com

У селі Борисівка Іллінецького району нещодавно розпочало роботу швейне підприємство "Варвара СВ", яке спеціалізується на виготовленні спецодягу.
На виробництві працевлаштовано 30 людей. Є серед них швачки та закрійниці, бо працюють тут переважно жінки, з відповідною професійною освітою та стажем роботи. Також є працівниці, які навчаються та проходять стажування безпосередньо на підприємстві.
Найближчим часом планується відкриття другого цеху та збільшення штату співробітників до 50 чоловік. На даний час завершується ремонт приміщення.
Взагалі реалізація інвестиційного проекту передбачає створення 180 робочих місць та розширення виробництва до 7-8 цехів. Загальний обсяг інвестицій у створення потужної виробничо-технологічної бази становитиме орієнтовно 7 млн. грн. Працюватимуть цехи з пошиву постільної білизни, текстилю, дитячого одягу, шитиметься модельний одяг на індивідуальне замовлення. У планах й відкриття фірмового магазину у місті Іллінці.
Оскільки працівники підприємства не лише жителі села Борисівка, а й сіл - Якубівка, Паріївка, Бабин та міста Іллінці, то буде налагоджено підвіз до місця роботи, відкрито їдальню та облаштовано кімнати для відпочинку.

28 травня Іллінецький міський голова Володимир Ящук разом з першим заступником Олегом Дмитриком та начальником фінансового управління міської ради Тетяною Івашківською побували на підприємстві, поспілкувались з керівництвом і працівниками, оглянули виробничі площі, побачили, яка продукція виготовляється, обговорили наступні етапи реалізації інвестиційного проекту.
- Ми розуміємо наскільки важливо для соціально-економічного розвитку громади створення таких підприємств і нових робочих місць з достойною заробітною платою. Саме тому міська влада відкрита до співпраці з інвесторами. То ж коли я дізнався про можливість відкриття швейного цеху на території міської об'єднаної територіальної громади, запропонував декілька інвестиційних майданчиків, серед яких і приміщення колишньої Борисівської школи. Радий, що швейне підприємство працюватиме саме у приміському селі Борисівка, в якому проживає чимало молоді. Разом з тим вирішено ще одне питання про збереження та використання добротного приміщення школи, яке хвилювало не лише жителів Борисівки, але й мене особисто, як міського голову. Не менш важливим є і те, що всі працівники тут офіційно працевлаштовані, а це гарантує їм гідне забезпечення на схилі літ, – зауважив Володимир Ящук, 59 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шкода, що стількох людей залишають без роботи"

Реалізовано перші партії спецодягу для молокопереробного підприємства "Люстдорф", заводу з виробництва фруктових концентратів у Липовці Вінницької області, мережі автозаправних станцій "Авіас", аграрних компаній та інше.

У Немирові місцева швейна фабрика "Веселка" за замовленням райдержадміністрації пошила робочий спецодяг для АТОвців. Літні польові костюми виготовляють за зразками НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Молодь у селі забезпечать роботою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають