пʼятниця, 24 травня 2019 16:10

Чоловік відбувся штрафом за розповсюдження етанолу

Чоловік відбувся штрафом за розповсюдження етанолу
Чоловік відбувся штрафом за розповсюдження етанолу. Фото: poltava.to

Затриманому 3 січня водію з вантажем етилового спирту призначили 85 тис. грн штрафу. Проте базу в Супрунівці, де речовина була виготовлена, імовірно, так і не закрили.

Про це повідомляє poltava.to.

3 січня 2019-го Максим Гірний завантажив у вантажівку 28 т спирту, який придбав у невстановленої особи. Спирт цей виготовили на території промислової бази в районі Супрунівського промвузла під Полтавою.

На перехресті доріг Пирятин — Суми та Київ — Харків, автомобіль зупинила група швидкого реагування Пирятинського відділу поліції в Полтавській області.
Експерти знайшли у складі вилученого спирту технічні домішки: дибутилфталат та етилові ефіри жирних кислот. Цю речовину було небезпечно вживати.
Максим Гірний уклав із прокурором Костянтином Ткаченком угоду про визнання своєї винуватості і, зрештою, йому загрожує не ув'язнення а штраф від 85 до 170 тис. грн.

Втім, імовірно, база з виготовлення небезпечного спирту і досі працює. У матеріалах справи не зазначено, чи виділили правоохоронці в окреме провадження справу щодо діяльності цієї бази та припинення її функціонування.

"Цим займається не поліція, а фіскальна служба. Цю справу ведуть вони. Поліція лише отримала орієнтування та затримала машину з вантажем. Справою закриття бази виготовлення спирту теж має займатися фіскальна служба", - розповів речник поліції Полтавської області Юрій Сулаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побитого відеографа сьогодні поховають — нападників шукають

Сьогодні, 24 травня, близько 11:00 на електронну пошту Полтавської аграрної академії надійшов анонімний лист. У ньому йшлося про замінування будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік відбувся штрафом за розповсюдження етанолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають